İşte baştacı analar!

İşte baştacı analar!
TBMM’de sözde “kadını şiddetten koruma” adına Batı ülkeleri taklit edilerek aile hayatımızı dinamitleyecek yasal düzenlemeler yapılırken, Mamak’ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hayli anlamlı bir etkinlik
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sözde “kadını şiddetten koruma” adına Batı ülkeleri taklit edilerek aile hayatımızı dinamitleyecek yasal düzenlemeler yapılırken, Mamak’ta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hayli anlamlı bir etkinlikle kutlandı. 

Mamak Belediye Başkanı AK Partili Mesut Akgül, dün bir takım feminist ve sapkın grupların Türk aile yapısını ortadan kaldıracak taleplerle kutladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şehit anneleri ve yakınlarıyla birlikte Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti. Başkan Akgül, burada annelerin acısını paylaşarak, şehitlerin mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı. 

MEZARLARI BAŞINDA KUR’AN-I KERİM OKUNDU 
Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunması ve duanın ardından Başkan Akgül, annelerin Kadınlar Günü’nü kutlayarak karanfil verdi. Akgül “Dünya Kadınlar Günü’nde annelerimizin ellerini şehit verdikleri evlatlarının yerine öpmek istedik” dedi. 

ŞEHİT DÜŞEN EVLATLARININ YERİNE ELLERİNİ ÖPTÜK 
Akgül, kadınlara özel bir gün olan 8 Mart'ta çocuklarını vatan için şehit veren annelerin yanında olmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Ülkemizi korumak için vatani görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin annelerini unutmamız mümkün değil. Bizlerin huzurlu olması için vatani görevleri sırasında şehit olan evlatlarımızın anneleri de bizim annemizdir. Kadınlar Günü’nde böyle bir etkinlik gerçekleştirerek bu güne özel bir anlam yüklemek istedik. Evlatlarını şehit veren annelerimizle birlikte oğullarının mezarını ziyaret ettik. Bu nedenle de bu günlerinde onları unutmadığımızı göstermek, şehit verdikleri evlatlarının yerine ellerini öpmek istedik. Bu vesile ile başta şehit annelerimizin ve bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım."



ŞEHİT ANASI: “YAVRUMU BAŞKAN ANDI, NASIL GELMEYEYİM”
Güllü Ekinci adlı bir şehit anası, “Başkanımız Kadınlar Günü’nde de Anneler Günü’nde de bizi unutmaz” dedi.  Oğlunu 18 yıl önce Bitlis’te mayın patlaması sonucu, torununu da 9 yıl önce Diyarbakır’da çatışmada şehit verdiğini anlatan Güllü Ekinci, şehitlerinin mezarları başında gözyaşlarına hakim olamadı. Ekinci “Başkanımızı takdir ediyoruz. Bizi Anneler Günü’nde de, Kadınlar Günü’nde de hiç yalnız bırakmadı. Başkan şehitliğe geliyor dediler, ben de koşa koşa geldim. Benim yavrumu başkan andı, ben nasıl gelmeyim” dedi.



BAŞKAN’A TEŞEKKÜR 
2007 yılında Siirt’in Şirvan ilçesinde mayın patlaması sonucu kardeşini şehit veren Özlem Kart da, düşüncelerini şöyle açıkladı: “Kardeşim yola döşenen mayın patlaması sonucu şehit oldu. Göremiyorsunuz, özlüyorsunuz. Yılları geriye getiremiyorsunuz. Çok özledim kardeşimi. Çocuğum ‘anne dayıma mı geldik’ diyor, cevap veremiyorum. Sayın Başkan Kadınlar Günü’nde şehitliği ziyaret edecek dediler, şaşırdım. Çok ta mutlu oldum. Şehit annelerini bu özel günde Başkanımız yalnız bırakmadı. Kendisine teşekkür ediyorum.” 

Habervaktim Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.