Fatih Medreseleri Öncü Pınar Sınır Kapısı’nda

Fatih Medreseleri Öncü Pınar Sınır Kapısı’nda
Fatih Medreseleri, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan Müslümanları yalnız bırakmadı.

Önceki gün Fatih Medreseleri Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Abider Başkanı Mehmet Eyvaz, Fatih Medreseleri Kilis il sorumlusu ve Abider temsilcisi Selçuk Taş ve Fatih Medreseleri Gaziantep Dışişleri sorumlusu Mehmet Alkurt ile birlikte Kilis merkeze yaklaşık 3 km. olan "Öncü Pınar Sınır Kapısı"nın hemen yanına yerleştirilen 3300 Suriyeli mülteciyi ziyaret etti.

Ziyaretin sebebi “Her zaman yanlarında olduğumuzu söylemek ve bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarının tespit edilip Fatih Medreseleri’nin İstanbul ve Anadolu'daki yardımlaşma kurumlarıyla bu ihtiyaçları gidermek” olarak açıklandı.

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar’ın özel girişimleriyle bu çalışmanın başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Arkadaşlarımızın yaptığı tespitlere göre Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının devletimiz tarafından karşılandığı ve gereken ihtimamın gösterildiğidir. Çok rica edilmesine rağmen arkadaşlarımızın bölgeye girmesine İçişleri Bakanlığı'nın genel yasak getirmesi nedeniyle müsaade edilmemiştir. Fakat içeride vazife yapan görevlilerden öğrenildiğine göre kıyafet ve çocuk oyuncakları lazım olduğu tespit edilmiştir. Bizler Fatih Medreseleri olarak takibe devam edeceğiz.”




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.