Onlar da İslâm’a koştu

Onlar da İslâm’a koştu
Sovyetler döneminde büyük bir ahlaki erozyona uğrayan ve şu anda da Rusya’nın baskısı yüzünden dinini rahat yaşayamayan Kabardey-Balkarya Cumhuriyet’inde, bütün olumsuzluklara rağmen İslamiyeti seçen g

Sovyetler döneminden itibaren büyük bir ahlaki erozyona uğrayan ve şu anda Rusya’nın bu politikaya devam etmesi yüzünden dinini rahat yaşayamayan Kabardey-Balkarya Cumhuriyet’inde, bütün olumsuzluklara rağmen İslâm’ı seçenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Son olarak Elbrus İnsani Yardım ve Eğitim Derneği’nin, ilgilendiği yetimhanede, 1 Ermeni, 2 Alman ve 15 Rus Müslüman oldu. 
Elbrus Derneği, “Yetimler” projesi kapsamında, Türkiye’deki hayırseverlerin desteği ile Rusya Federasyonuna bağlı Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçık’ta 230 yetim çocuğa bakıyor. Yetimlerin giyecek, kırtasiye ve günlük ihtiyaç malzemelerini karşılayan dernek, yetimlerin eğitimiyle de ilgilenerek, dini dersler de veriyor.

HAYVANCILIK VE ÇİFTÇİLİK DE ÖĞRENİYORLAR

Yetimlerin hayata tutunması için ayrıca meslek eğitimi dersi de veren dernek, 7 hektarlık bir alanda dev bir çiftlik kurarak, yazları 4 ay boyunca yetimleri bu çiftliğe götürüyor. Çiftlikte, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra tarım ürünleri de yetiştirilirken, yetimlerde bu sırada, hayvancılığı ve çiftçiliği de öğreniyor. 18 yaşına kadar yetimhanede kalacak olan yetimler, bu yaştan sonra yetimhaneden ayrıldıklarında yapacak bir işleri de oluyor. Çiftlikte sürekli görevli olan bir kişi ise önceden yetimhanede kaldığını ve 18 yaşını doldurduktan sonra çiftlikte çalışarak, geçimini sağladığını söyledi.

TAŞ: 230 YETİM ÇOCUĞA SAHİP ÇIKIYORUZ

Elbrus Derneği Başkanı Yusuf Taş, Türkiye’deki hayırseverlerin desteği ile Kafkasya’da yetim çocuklara sahip çıkabildiklerini söyledi. Şu anda 230 yetim ve 106 yoksul çocuğa sahip çıkabildiklerini ifade eden Taş, hayırseverlerin desteğinin artması halinde daha fazla yetim ve yoksul çocuğa sahip çıkabileceklerini belirtti. Yetimlerle ilgilenmeye başlamadan önce Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti’nde 16 yaşındaki Nina isimli bir kızın ilgisizlik sebebiyle bataklığa saplandığını ve bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını kaydeden Taş, bundan dolayı yetimlerle programlı bir şekilde ilgilenmek ve her türlü maddi-manevi ihtiyaçlarını karşılamak için “Yetimler” projesine başladıklarını vurguladı. Taş, bu proje sayesinde yetimlerle ilgilenebildiklerini söyledi. Taş, ayrıca hayırseverlerin yetimler için adak veya akika kurbanı verebileceklerini belirtti.

AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.