Üç aylar hakkında bilmeniz gerekenler

Üç aylar hakkında bilmeniz gerekenler
Sevgili Okurlarımız; Receb, Şaban ve Ramazan ayları olan, Üç Ayların manevi iklimine giriyoruz.

03 Temmuz Perşembe 2008 Perşembe gecesini 04 Temmuz Cuma gecesine bağlayan gece, Recep Ayının ilk Cuma gecesi olan Regaip Kandili Gecesidir..
 
Receb ekme ayıdır, Şaban sulama ayıdır, Ramazan derleyip toplama ayıdır. Herkes ne ekerse onu biçer, ne yaparsa cezasını çeker. Bir kimse ekimi bırakırsa, hasat zamanı ekmediğine pişman olur. Kıyamet gününde ise çok kötü duruma düşer.” (Aldürkadir Geylani, Üç aylar ve Faziletleri)

Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.) [İbn-i Asâkir]

“Her hasenenin (ibadetin) sevabı başka vakitte on ise, Receb-i Şerifte yüzden geçer, Şâban-ı Muazzamada üç yüzden ziyade ve Ramazan-ı Mübarekte bine çıkar ve Cuma gecelerinde binlere ve Leyle-i Kadirde (Kadir Gecesinde) otuz bine çıkar.”(Şualar, 416)

***

Bu ayların önemi nedir? Bu ibadet aylarını en güzel nasıl geçirebiliriz? suallerine cevaplar bulabileceğiniz, bu mübarek mevsim boyunca yayınlayacağımız üç aylar dosyalarımızı takip etmenizi tavsiye ederiz..

Bu muhteşem mânevî iklimden, mânevîyat çarşısından, bilerek, anlayarak, hissederek, yaşayarak, istifade edebilmek duaları ile..

Bu pekçok uhrevî faydaları kazandıran ticaret-i uhreviyenin bir kudsî pazarı ve ehl-i hakikat ve ibadet için mümtaz bir meşheri ve üç ayda seksen sene bir ömrü ehl-i imana temin eden şuhûr-u selâsenizi(üç aylarınızı) tebrik ediyoruz."

hanimlar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.