Devlet vatandaşını korumalı

Devlet vatandaşını korumalı
Fatih Medreseleri Türkiye’de bulunan 25 bölgesindeki Heyet Üyeleri, Merkezi Bölge Müdürleri ve Bölge Müdürleri’yle bir araya geldi. Toplantıda halka nasıl daha kaliteli hizmet yapabilecekleri değerl

Toplantıda konuşan Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, “Tartışmaların sürdüğü bir dönemde Rab olarak Allah’a, Din olarak İslam’a, Kitap olarak Kur’an-ı Kerim’e, Peygamber olarak Hz. Muhammed’e gönülden inanmış ve teslim olmuş bir Müslümanın Allah’ın ayetlerinin ve Peygamberinin buyruğu olduğu bir konuları değil tartışmaya açmak gönülden teslim olmak kalbinin diliyle dahi itiraz etmemek boynunun borcudur” dedi.

Enam Suresi’nin 151. ayetini hatırlatan Bayraktar, “Toplumsal çürümeye yol açan kürtaj ve onun gibi büyük bir günah olan zinayı da yasaklamak gerektiğine vurgu yaptı. Zinanın kaldırılması gerektiğini ve devletin asıl görevinin vatandaşını her türlü kötülüklerden alıkoyması gerektiğini” kaydetti.

Masum Bayraktar, zinaya götüren sebeplerinden de ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

MESCİD ZORUNLU OLUYOR

Öte yandan, Fatih Medreseleri’nin Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde düzenlediği konferanslar devam ediyor. Bu konferans salonlarının bazılarında mescid sıkıntısı yaşandığı belirtilirken, Fatih Medreseleri yetkilileri bu konuda şunları söylediler: “Devletin ilgili yetkililerine konuyu ilettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapı denetim kanununda kültür salonu, havalimanı, gar, liman, metre istasyonu ve kreş gibi yerlere mescit zorunluluğu getirdi.”

Bayraktar, bu kanunun olumlu olduğunu, ama çıkarılan kanunların yürütüldüğünü de kontrol etmek gerektiğini ve takibinin yapılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.