Yalan mı Çandar?

Yalan mı Çandar?
DPI’cı Cengiz Çandar, “PKK ve Öcalan propagandası yaptığı” iddiaları karşısında, küfre başvurdu… Habervaktim.com olarak soruyoruz Çandar’a: “Bunlar yalan mı?”
Başkanı Kerim Yıldız’ın her fırsatta “Türkiye’ye uluslararası müdahale olsun, Bağımsız Kürdistan kurulsun” dediği bir kuruluş olan PKK paravanı DPI’ın baş konuğu Cengiz Çandar, Akit’e saldırdı.

Akit dünkü manşetinde, cezasını çektiği cezaevinden mektup gönderen Şemdin Sakık’ın Cengiz Çandar’ı da içeren iddialarına yer vermişti.

Sakık, Cengiz Çandar ile ilgili şu nitelemeleri yapmıştı: “PKK’yı ve PKK şefini en fanatik PKK’lıdan daha fazla övüyor abartıyor.”

(Yıllarda terör örgütünün içinde yer almış bir isim olan Sakık’ın, hapiste şimdilerde sergilediği duruşunda ne kadar samimi olduğunu kestirmek güç. O ki, yıllarca bölücü terör örgütüne hizmet etmiş bir isim… Ancak Sakık’ın, Çandar ile ilgili sözlerinin, bu isme yönelik bugüne kadar süregelen eleştirilerle örtüşüyor olması bizce de haber değeri taşımaktadır.)

Sakık’ın Akit’te yayınlanan bu açıklamaları üzerine Cengiz Çandar, gazetesi Radikal’deki köşesinde hakkındaki iddialara cevap vermek yerine  yine küfre, hakarete başvurdu. Çandar, Akit'in bu haber ile kendisini hedef gösterdiğini savundu. 

Yazısının satır aralarında sitemize de çamur atan Çandar’a iftirayı, hakareti bırak şunlara cevap ver diyoruz:

*Yalan mı bu sözler?

*“PKK’yı ve PKK şefini en fanatik PKK’lıdan daha fazla övüyor abartmıyor musun?”

*İngiliz Avam Kamerası’nda “Ben de PKK olsam silahlarımı teslim etmem” diyen sen değil misin?

*Katıldığınız gizli DPI toplantılarında bir bildiri yayınlayıp şöyle bir karar çıkartabilir misiniz: “PKK bir terör örgütüdür”

*DPI toplantılarında kimin ne konuştuğunu neden açıklamıyorsunuz?

*Bu toplantıları niçin gizli yapıyorsunuz?

*DPI legal bir kuruluşta neden Galatasaray Üniversitesi’nin iptal ettiği toplantıyı Cezayir lokantasında yapmak zorunda kaldınız?

*Dağlıca’da 8 şehit verdiğimiz gün Galler’de “bölümmüş toplumlarda anayasa” toplantısıyla amacınız ülke birlik ve bütünlüğümüydü?

*Yoksa Ortadoğu Şeytanı İngiltere’nin İRA modelini allayıp pullayıp Türkiye’ye model olarak mı sunmak istiyorsunuz?

*CEVAP VERİN ŞU SÖZLER SİZE AİT DEĞİL Mİ?

İngiliz Anahtarı Cengiz Çandar İngiliz Parlamenterlerine bakın ne diyor:
“PKK'nın gücü şuan Çukurca baskınından veya falanca yere mayın koymaktan gelmiyor. Siyasi alandan geliyor. PKK silahları teslim etsin olmaz. PKK elinde silahları olduğundan siyasi anlamda da güçlü. Ben PKK olsam ben de silahlarımı teslim etmem. Ben vazgeçtim alın silahları demek teslim olmaktır. PKK bunu yapmaz. PKK'nın silahlarını teslim etmesinin gerçekçi olmadığını, şuan ki siyasi gücünün kaynağının da silahlarının elinde olmasından ötürü olduğunun farkındayım.”

SÖYLEDİKLERİNDEKİ TEMEL UNSURLAR ŞÖYLE:

-PKK silahları teslim etmez. Ben PKK olsam ben de teslim etmem.

(Çandar'ın bu tespiti PKK'nın silahlı terörünün haklı bir gerekçeye dayandığı kabulünü yansıtıyor)

-Ben vazgeçtim alın silahları demek teslim olmaktır. PKK bunu yapmaz.

(Aslında PKK yapmamalı diyecek de diyemediği için damardan girerek, “teslim olma” vurgusuyla PKK'nın algısına operasyon yapıyor) 

-PKK'nın siyasi gücünün kaynağı silahlarının elinde olmasıdır.

(Bu mesaj BDP'nin PKK'nın silahlı gücünü bıraktırma yönünde yapacağı herhangi bir çabaya ön alma için. Açıkça “Ey BDP'liler, PKK silahı bırakırsa sizin siyasi gücünüz sıfıra iner, sakın yapmayın” diyemediği için böyle formüle etmiş.)

Bundan sonra Cengiz Çandar temenni ya da hayallerine geçiyor:

“Devlet yarın sabahtan itibaren Kürtçeyi okullarda serbest bıraksa, hatta aşırıya gidelim Türkçenin yanında resmi dildir dese ve demokratik özerklikten kast ettiğinizi anladık, il genel meclislerinizi kurun hatta bayrağınızı da koyun diye eklese, gene bu sorunu çözemezsiniz.”

Burada da Çandar'ın hem bütün Türkiye kamuoyuna hem de PKK'ya operasyonel mesajı var.

Bölünme mesajı bu. “Ayrı devlet kurulmadan, Güneydoğu ayrılmadan bu iş çözülemez” algısını zihinlere yerleştirmek için söylenmiş sözler.

Silahlı mücadeleyle çözüm olmayacağını sürekli anlattıkları için buna bir de “demokratikleşerek de çözemezsiniz” eklemesi inşa ediyorlar şimdi.

Bu da tamamlandıktan sonra “ver kurtul” noktasında bıkkınlık yükseltilerek önemli bir mevzi elde edilmiş olacak. 

SON SORU

Bu soruları yönelttik diye; haliyle Çandar'ın fotoğrafının da bulunduğu bir görselle bu sorularımızı haberleştirdik diye, şimdi biz de mi HEDEF GÖSTERMİŞ olduk bu değerli aydınımızı (!) ? 


Habervaktim.com












HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.