Şiddet konulu araştırmada ilginç sonuçlar

Şiddet konulu araştırmada ilginç sonuçlar
Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, üniversite ile ortaklaşa yapılan 'Ailede Şiddet' konulu bir araştırmada 84 öğrencinin 'ailemden şiddet gördüm' dediğini söyledi.

NİĞDEAlkan, 62 çocuğun 'Bu şiddet sizi nasıl etkiledi' sorusunu 'Ailemden nefret ediyorum, akşam eve gitmek istemiyorum' şeklinde yanıtladığını belirtti.

Niğde Özel Sungurbey İlköğretim Okulu'nun düzenlediği Anne-Baba Okulu Eğitim Semineri, 7 hafta süren eğitimin ardından sona erdi. Seminere katılan velilere sertifikaları ve ödülleri törenle verildi.

Törende bir konuşma yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, 2005 yılında Niğde'de 10 ilköğretim okulunda 6, 7 ve 8'inci sınıftan bin 500 öğrenci üzerinde ailede şiddet ile ilgili bir araştırma yaptıklarını ifade etti.

Alkan, "Çok ilginç bir rakam ortaya çıktı. Niğde'de bin 500 çocuk içerisinde 84 tanesi (Ailemden şiddet gördüm) dedi. Tabi şiddetin farklı boyutları var. Bunların içerisinde şiddet sizi nasıl etkiledi sorusuna 62 çocuktan alınan cevap, (Ailemden nefret ediyorum. Akşam eve gitmek istemiyorum) şeklinde. Netice bu. Niğde gibi küçük bir şehirden 62 çocuğun ailemden nefret ediyorum demesi ne demek biliyor musunuz?. (Ben akşam eve gitmek istemiyorum sokağa gideceğim. Beni kabul edecek insanların yanına gideceğim) demektir. Kimdir çocukların gitmek istediği insanlar?. Balici, tinerci, berduş, ayyaş yani kötü insanlar. Bu, Niğde'de 62 canlı bomba var demektir" diye konuştu.

Ailelere verilen bu eğitim seminerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Alkan, Eğitmen Zehra Özdemir ve Özel Sungurbey İlköğretim Okulu yönetimi ile seminere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende konuşan Okul Müdürü Ramazan Özçelik ise televizyon ve internetin yerinde kullanılmadığında ciddi tehlikeler içerdiğini ifade ederek, yeni buluşlar, yeni kültürel ve sosyal gelişmeler karşısında ailenin tutum ve davranışlarının çocukların gelişimini etkilediğini aktardı. Ailelerin ne yapacağı, nasıl davranacağı konusunda bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizen Özçelik, bu seminerlerin yol gösterici olduğunu ve çocukların sağlıklı gelişimi açısından önem arz ettiğini dile getirdi.

Özçelik, geleneksel hale getirdikleri ana-baba okulunun bu yıl ikincisini düzenlediklerini kaydederek, "Velilerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü bize göre okul evde başlar. Araştırmalara göre çocuklar anaokuluna başlamadan önce zekâ gelişimlerini tamamlıyorlar. Dolayısıyla bizim erken hareket etmemiz gerekiyor." dedi Konuşmaların ardından seminere katılan ailelere sertifikaları verildi. Seminerde derece alan başarılı velilere de ayrıca ödül takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.