Devlet Bahçeli Kucaklaşmak İçin Silivri'de

Devlet Bahçeli Kucaklaşmak İçin Silivri'de
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri cezaevinde Engin Alan ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Bu haksız mesnetsiz ve insafsız iddianın adalet duygusunu rencide ettiği ve zedelediği tümü ile ortadadır. Terörle mücadelede üstün bir vazife şuuru gösteren Türk Milleti'nin varlığını bulunduğu komuta kademelerinde gururla sahiplenen bir değerli şahsiyetin bugün karşı karşı kaldığı muamele üzüntü vericidir.

PKK'nın elebaşlarının ve militan kadrosunun temize çıkartılma gayretinin artan şekilde sürdürüldüğü bir dönemde TSK'da görev yapmış komutanların yargısız infaza maruz kalmaları, darbeci gösterilmeleri kabul edilemez. Elbette darbe teşebbüsleri veya darbe hazırlıkları hiç bir şekilde masum ve meşru görülemeyecektir. Millet iradesinin kesintiye uğraması, seçilmiş yönetimlerin silah zoruyla değiştirilmesi hiç bir şekilde onaylanmayacaktır. Ancak henüz hüküm tesis edilmeden adalet tam ve eksik olarak yerini bulmadan tutuklu bulunan şahsiyetleri peşinen darbeci olarak ilan etmek insani hiç bir ölçüye sığmayacaktır. Hele ki TSK'da görev almış, terörle mücadelede kahramanlıklar sergilemiş komutanlarımızı terör örgütü olarak sunmak akla ve zakaya hakaret olacaktır. Bizim Sayın Başbuğ'un tutuklanmasından bu yana tepkimiz bellidir. Bu konudaki görüşlerimizi her zaman açıkça dile getirmişizdir. Suçu kesinleşmeden hiç kimseye suçlu muamelesi yapılamayacağı ortadadır.

Bizim ziyaretimizi yanlışa yorumlayıp İmralı Canisi ile Sayın Başbuğ'u aynı kefeye koyanlar önce kendilerine bakmalıdır. İmralı Canisi ile pazarlık yapanlar İmralı'ya yüz sürenler tarafların artık kuşkuya yer bırakmayacak şekilde aç ıok etmişlerdir. Bizim tarafımızda da terörle mücadele edenler olduğu için burada olduk. Şurası açıktır ki Sayın Başbuğ'un durumu uğradığı haksızlıkları ile ilgili yaklaşımlarımız hiçbir zaman çelişkili ve tutarsız olmamıştır. Her zaman Genelkurmay Başkanlığı yapan bir komutanın terör örgütü kurmakla itham edildiğini kınadık. Tavrımızı her platform ve zeminde seslendirdik. Bugün de Sayın Başbuğ'u ziyaret ederek bunu göstermiş olduk. Yürüyen sözde darbe davalarının bir an önce adil ve hakkaniyetli bir şekilde sonuçlanmasını da beklediğimizi ifade etmek istiyorum. TSK'dan intikam almak, teröristleri memnun etmek adına komutanları hapsetmek ağır bir yük ve vebaldir. Buna da kimsenin hakkının olmadığı aşikardır.

Ayrıca olan biten tüm haksız uygulamalara karşı Sayın Başbuğ'u sabırlı, inançlı ve kendisinden emin görmekten de ziyadesiyle mutlu oldum. Ümit ederim ki Türkiye'ni nüzerindeki kara bulutlar bir an önce dağılır adalet kısa sürede yerini bulur. Teröristleri imtiyaz sahibi yapanların bu yanlıştan dönerek bölücü teröre karşı mücadele verenlerin haklarını iade etmeleri en büyük isteğimizdir. Sayın Başbuğ ve ailesine sağlık ve afiyet diliyor yanlarında olduğunu bildiriyor hepinizi selamlıyorum' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum