Çocuklara sürekli öğütte bulunun

Çocuklara sürekli öğütte bulunun
Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ebeveynlerin, çocuklarına her türlü konuda öğütte bulunması gerektiğini bildirdi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ebeveynlerin, çocuklarına her türlü konuda öğütte bulunması gerektiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, "Çocukları yakından ilgilendiren her türlü tehlike hakkında, kendilerinin bilgilendirilmeleri çok önemlidir. Buna cinsel bilgilendirme de dahildir. Polis kayıtlarında tecrübe ile sabittir ki; çocukların cinsel tacize maruz kalmalarının önlenmesi ancak onlara bu konuda öğüt verilmesi ve bazı prensiplerin kazandırılması ile mümkündür." denildi.

    Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çocukların düzenli olarak takibi onlara dikkat edilmesi ve ebeveyenlerinin onlarla beraber olmasının da cinsel tacizi önleyen unsurlar arasında yer aldığına dikkat çekildi.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çocuklarla sürekli konuşarak bu tehlike hakkında onları uyarmanız sonucunda daha duyarlı olmalarını ve kendi kendilerini kontrol etmelerini sağlayacaksınız. Tehlike her yerde bulunmaktadır; okul yolunda, park yakınlarında, eve dönüşte, spor sahalarının yakınlarında, arkadaşlarının evine gelip giderken. Tehlikenin bulunabileceği yerler hakkında çocuklarınızı aydınlatın. Önce iyi ve kötü milli ve ahlaki değerlere göre telkin edilmeli, öğretilmeli, iyi fiilde bulunma aleni olarak takdir edilmeli. Kötü fiil, başkalarından misal verilerek kötülenmeli, Hataları sebebiyle devamlı azarlanmamalı." CİHAN

Kaynak:CHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.