Nasıl Bir Su İçiyoruz?

Nasıl Bir Su İçiyoruz?
Su insanların en önemli ihtiyaç maddelerindendir. Bu kadar önemli bir ihtiyaç maddesi gelişi güzel bir şekilde temin edilemez.

Güvenli, emin ve sağlıklı bir yerden alınmalı ve gönül rahatlığı ile içilebilmelidir. Peki siz içtiğiniz suyun hangi içilebilirlik derecesinde olduğunu biliyor musunuz?

Hayat kaynağımız suyla ilgili gündem güncelliğini koruyor. Yeni tartışma konusuysa suyun mineral değerleri. Çünkü su sadece susuzluğumuzu gidermiyor, aynı zamanda mineral değeriyle sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Suyun içindeki kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller özellikle çocukların kemik gelişimini sağlaması ve yaşlıların kemik erimesine karşı hayati önem taşıması nedeniyle içtiğimiz su çok önemli. Fakat her su  aynı niteliği taşımıyor. Sağlık Bakanlığı’na göre piyasadaki ambalajlı sular 3 kategoride değerlendiriliyor. İçme suları, Kaynak suları ve Doğal mineralli sular. Uzmanlara göre en makbulü ise doğal mineralli sular. Peki, sizin içtiğiniz su hangisi?  İçtiğiniz suyun ambalajına hiç bakıyor musunuz?
Sağlık ve Gıda Güvenliği hareketinin hazırladığı ‘’ Türkiye Ambalajlı Su Raporu’’nda  65.31 ile en yüksek puanı alarak içilebilirlik sıralamasında birinci olan Buzdağı su ISO 9001 ve 22000 kalite politikası prosedürlerini uygulayarak dezenfeksiyon ve sterilizasyon sistemiyle içtiğiniz suyun garantisini vermektedir.

Türkiye Ambalajlı Su Raporu’’ detaylarını görmek için tıklayınız

İÇTİĞİNİZ SUYUN AMBALAJINI HİÇ KONTROL ETTİNİZ Mİ ?
Raflarda gördüğünüz suların ambalaj etiketlerinde suyun çeşidinin ne olduğu ve dolum bilgileri yer alıyor.  Bakanlığın sınıflandırmasına göre etiketlerinize yeniden bir göz atma ihtiyacı hissedebilirsiniz. İşte o kategoriler:

  1.     İçme Suyu: Jeolojik şartları uygun toprak derinliklerinde toplanan, kendiliğinden akan veya yer altından Bakanlıkça uygun görülen teknik usullerle çıkarılan sulardır. İşlem görmüş sular da bu sınıftadır. Jeolojik koşulları uygun toprak derinliklerinde toplanan, çıkış noktasından sürekli olarak kendiliğinden akan, dezenfeksiyon, filtrasyon, çöktürme,  saflaştırma ve benzeri işlemler uygulanabilen ve parametrelerinin eksiltilmesi ve arttırılması suretiyle elde edilen sulardır.
     
  2.     Kaynak Suyu: Jeolojik şartları uygun toprak derinliklerinde toplanan ve çıkış noktasından doğal ve sürekli olarak kendiliğinden akan ve belirli nitelikleri taşıyan sulardır.
     
  3.     Doğal Mineralli Sular: Toplam minerali 1000 miligram/litrenin altında olmasına rağmen maden suyunun özelliklerine sahip olan sulardır. Mineral değerleri mevsimsel değişikliklere uğramayan temiz sulardır.


İÇİLEBİLİR EN İYİ SU BUZDAĞI
Buzdağı Doğal Mineralli Su, ülkemizin kendiliğinden doğal MİNERALLİ olarak çıkan ve en sağlıklı kaynaklarının bulunduğu Sakarya ilimizden çıkmaktadır. Buzdağı Doğal Mineralli Suyu, insanların ihtiyacı olan mineral zenginliği, yemeklere verdiği lezzeti, çay tiryakileri için aranan içim zevki, kendine has damak tadıyla içenlerin takdirini ve beğenisini kazanmıştır.

Buzdağı Su Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi’nin Sağlık Bakanlığı nın kendi personelinin aldığı ve kendi laboratuarlarında analiz ettiği suların Kimyasal, Mikrobiyolojik  ve  radyo aktif  kirlilik derecelerine bakılarak yapılan analizlerin kıyaslanması ile hazırlanan Ambalajlı Su Raporu’na göre en çok puanı alarak 1. Olmasının yanı sıra zaten var olan kalitesini Avrupa normlarına uygunluğunu da belgelemiş olup aynı zamanda TSE, ISO 9001-2008 ve Avrupa'da da geçerli olan ISO 22000-2005 kalite belgeleri ile de tescilleyip piyasadaki yerini hak ettiği şekilde almıştır.

Buzdağı Doğal Mineralli suları tüketiciye Policarbon Damacana, Bardak su çeşitleri, 19 lt. Dönüşümsüz Kullan-At ve0,33 - 0,5 - 1,5 - 5 - 10 lt.'lik pet su ile tüketime sunulmaktadır.

Buzdağı Doğal Mineralli Sularına, 444 54 34 Müşteri Danışma hatlarından ve [email protected] e-posta adresinden ulaşıldığı takdirde sizinle derhal iletişime geçilerek en yakın bayileri aracılığı ile en hızlı hizmeti sunmaktadır.
Buzdağı Doğal Mineralli Suları ile ilgili, Kalite belgeleri,  Kimyasal ve Mikrobiyolojik analiz raporları ve tüm detayları için tıklayınız.