Gürcü anne ve kızı İslam'ı seçti

Gürcü anne ve kızı İslam'ı seçti
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Gürcistan asıllı anne ile kızı Müslüman olmak için Ramazan'ın ilk gününü bekledi.

Tiflisli dans öğretmeni Ester Chanturia ile kızı Ninelli Arzık (13), Manavgat Müftülüğü'nde yapılan ihtida (din değiştirme) töreninde kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Baba Mehmet Arzık da eşi ve kızını mutlu gününde yalnız bırakmadı. Eşi Mehmet Arzık ile 13 yıl önce Manavgat'ta bir otelde animatörlük yaparken tanışarak evlendiklerini belirten Chanturia, bu evlilikten bir kızları olduğunu ifade etti. Evlilik sonrası Arzık soy ismini aldığını belirten Chanturia, 14 yıldır İslam dini ile ilgili geniş çaplı araştırma yaptığını anlattı. Chanturia, "Hiç kimsenin etkisi altında kalmadan Müslüman oldum. 14 yıl süresince İslam dini ile ilgili araştırma yapıyorum. 2 yıldır kızım Ninelli ile birlikte Kur'anı okuyarak anlamaya çalışıyoruz. Araştırmalarımız sonunda kızımla birlikte İslam dini seçmeye karar verdik. Eşim ne bana ne de kızımıza Müslüman olmamız için telkinde bulunmadı. Kendi isteğimizle Müslümanlığı seçtik. Ramazanın ilk gününde ailecek oruç tuttuk. " diye konuştu.

Müftü Halil Taş da, İslam'ı seçen anne ile kızı tebrik ederek Kur'an-ı kerim ile İslam İlmihali kitabı hediye etti. Ramazanın ilk gününde anne ile kızın Müslüman olmasının çifte mutluluğa gark ettiğini belirten Taş, İslam'ı seçen her kimsenin geçmiş günahlarının af edildiğini ifade etti. Taş, "Geçen yılda 11 ayın sultanının ilk haftasında böyle güzel bir mutluluk yaşamıştık. Rabbimize şükürler olsun ki böyle bir güzelliği yeniden lütfetti. Yeni Müslüman olmuş bir kimse annesinde yeni doğmuş gibi tertemiz olur." diye konuştu.

Kızının bu yıl Çağlayan İlköğretim Okulu 7'inci sınıfta okuyacağını belirten Chanturia, isim değişikliği yapmayı ileri günlerde yapmayı düşündüklerini ifade etti. Müftülük personeli tören sonra toplu dua ederek İslam dini seçen anne ile kızı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.