Basketbol: Fiziksel aktivite, durağan hayat ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunlarının önlenmesinde önemli rol oynayan basketbol kas-iskelet sistemi gelişimini olumlu yönde destekliyor. Bunlara ek olarak da çocuğun sosyalleşmesine yardımcı oluyor, öz güvenini artırıyor.
Çocuklarınız İçin En İyi 10 Spor Aktivitesi


Voleybol: Çocuğunuzun vücut formunun esnek ve ideal olması için, vücudunun yağ dengesinin de ideal ölçütlerde tutulması gerekir. Voleybol oynayan çocuklarda buna dikkat edilir. Voleybol oynayan çocuklara sağlıklı beslenme bilinci küçük yaşta verilir. Voleybol çocuklara zamanı verimli kullanmayı da öğretir. Çocuklarda yardımlaşma ve sorumluluk duyguları voleybolla daha da gelişir.

Bisiklet: Yapılan birçok araştırmaya göre, bisiklete binen kişilerde şişmanlık, stres, metabolizma hastalıkları, sırt ağrıları, yüksek tansiyon gibi vücuttaki olumsuzlukların görülmediği, bisiklete binmenin insanı daha sağlıklı ve mutlu yaptığı belirlendi. Ayrıca bisiklete binmek dayanıklılık gücümüzü artırırır, stresle baş etmemizde yardımcı olur, kilomuzu kontrol etmemizi sağlar ve eklemlerimizi güçlendirir.

Yürüyüş: Çocuklar doğada yürüyüş yaparak hem doğayı, bitki örtüsünü tanırlar hem de daha sağlıklı olurlar. Kalp, akciğer ve dolaşım sisteminin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için uzmanlar günde en az 30 dakika yürüyüş yapılması gerektiğini söylüyorlar. Düzenli olarak yürüyüş yapan çocukların kasları da gelişir.

Yüzme: Beden gelişiminin temel sporlarından biri olan yüzmede tüm vücut kaslarınızı kullanırsınız. Yüzme sayesinde çocukların kendine güveni artar, korku azalır, yapacağı bir işe uyum sağlaması daha kolaydır ve dikkati zor dağılır. Düzenli olarak yüzenler normal yaşantılarında daha aktiftirler ve başarılıdırlar.

Futbol: Futbol maçı sırasında çocuklar sürekli saha içerisinde koşarlar. Araştırmalara göre, bu egzersizin fiziksel ve psikolojik pek çok faydası olduğu belirlendi. Fiziksel egzersizin obeziteye karşı da koruyucu etkisi var. Çocuklar futbol sayesinde arkadaşlarıyla işbirliği yapmayı ve paylaşımı öğrenir. Takım ruhu kazanır.

Buz pateni: Bacak kaslarını çalıştıran ve vücut dengesini geliştirmeye yardımcı olan buz patenini 4-14 yaş arasındaki çocuklar rahatça öğrenebilir. Buz pateni gibi sporlarda yapılan yüklemeler metabolizmayı güçlendirir ve ayrıca kalp-damar ve solunum sisteminin kapasitesini de arttırır. Tüm bunlar özellikle bünyesi zayıf ve sık sık hastalanan çocuklar için oldukça yararlıdır. Bunların yanı sıra buz pateni, yol ve deniz tutmasından kurtulmaya da yardımcı olur.

Ata binmek: Binicilik de tüm kaslarımızı çalıştıran bir spordur. Özellikle çocuklarda kas ve kemik yapısının şekillenmesinde çok faydası var. Bu sporu doğru yapabilmenin en önemli unsurlarından biri duruş. Sırtınızı dik tutmak zorunda olduğunuz için ata binince duruşunuz da düzeliyor. Fiziksel yararlarının yanında ata binmek insanı ruhen dinlendiriyor. Günümüzde at binme terapisi sayesinde ortopedik hastalıklar, otizm, beyin yaralanmaları, inme, beyin felci, down sendromu, ruhi bozukluklar, işitme-öğrenme bozuklukları, bedensel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları gibi birçok hastalık tedavi edilebiliyor.

Hafif dövüş sporları: Aikido gibi kavgacı olmayan dövüş sporları çocuklar için oldukça faydalıdır. Bu stil öğrencilere saldıran kişiden sakınmayı öğretir ve saldırganlara fiziksel zarar vermeden onlardan nasıl kendilerini koruyacaklarını öğrenirler. Çocuklar bu tür sporları öğrenirken birçok esneme, gerinme ve fiziksel kondüsyon hareketi yapar.

Tırmanmak: İçeride ve dışarıda emniyet kayışlı ve denetimli kayalık duvara tırmanış, çocukların formda olmasının en eğlenceli yoludur. Çocuklar duvara tırmanırken el-göz koordinasyonunu öğrenir ve yükseklik korkularını yenmeye yardım eder. Gerekli güvenlik önlemleri sağlandığı ve uygun şekilde yapıldığı takdirde yaralanma oranı çok düşüktür.