Jandarma Teşkilatı işi büyütüyor(MİZAH)

Jandarma Teşkilatı işi büyütüyor(MİZAH)
Arkadaşımız Murat Unay'ın bugün sitemizde yayınlanan "Jandarma A.Ş." başlıklı ilginç haberinden bir bölümü aşağıda alıntıladık. Şimdi sizlere, bu haberden aldığımız ilhamla yazılan mizahi haberimizi sunuyoruz.

"Jandarma Genel Komutanlığı ticaretteki ataklarını her geçen gün artırıyor. Komutanlık, Javdes, Javpet, Javsu ve Axa Oyak acenteciliği ile pazarlama, akaryakıt, sigorta ve memba suyu sektöründe faaliyet gösteriyor."

Murat Unay/Habervaktim

JİTEM'in dehşetengiz faaliyetlerinin deşifre edilmesinden sonra imaj sorunu yaşayan Jandarma Genel Komutanlığı, halka sempatik gelecek çeşitli ürünler pazarlayarak bu sıkıntıyı aşmayı düşünüyor.

İlk olarak içecek sektörüne el atan Komutanlık "jansu" marka memba suyundan sonra Jankola'yı üreterek meşhur kola firmalarıyla rekabeti hedefliyor. Ancak alınan bilgilere göre bu kolanın rengi diğerlerinden farklı olarak siyah değil haki olacak. Jankola'nın ardından Jangazoz ve Jansoda'yı da piyasaya sunacak olan komutanlık, çok tüketilen bazı piyasa ürünlerine de şu yeni markalarıyla rakip olmayı düşünüyor;

Janmatik (traş bıçağı), janped (özel günler için), janjan (çikolata), janti (sakız), jandurma (dondurma), jandır kebabı, janburger (hamburger), janpen (alüminyum pencere), jançay, janbis (bisküvi), janset (trafik seti), jantolon (pantolon), janti (erkek parfümü), jantiye (bayan parfümü)
 
Alo Javsu mu?

Şimdi de yukarıdaki haberin su satışı bölümünü okuyalım;

"Uzunca bir süredir Javsu isimli firma ile damacana su satışı sektöründe de boy gösteren Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir ve Yozgat'taki bayileri ile satışlarını gerçekleştiriyor. Firma, ülke çapında yeni bayiler bulabilmek için de duyurular yapıyor. Javsu, Ankara Kızılcahamam'da halen kiralık bir tesiste yürüttüğü şişeleme çalışmalarını 2009'dan itibaren kendi tesislerinde gerçekleştirecek."  

Bu bölümün verdiği ilhamla da hayali şu su siparişlerini işlemeye çalıştık;

- Alo Javsu mu?
- Evet, buyurun
- Şey, bir damacana su rica edecektim.
- Adresiniz
- Küçük mahalle, Perinçek sokak, Ergenekon apartmanı
- Maalesef oraya su getiremiyoruz efendim! Çünkü evinizin bulunduğu yer artık jandarma bölgesi olmaktan çıktı. Artık elimiz her yere uzanamıyor.

***
- Javsu buyurun!
- 1980 nolu aboneye bir su lütfen
- Yalnız bugün servisimiz yok. Dağıtım yapan askerimiz teskere aldı. Yeni asker yarın gelecek. İnşallah gelir gelmez servis yaparız.

***
- Ben çavuş Adem, buyrun
- İyi günler kardeşim. Su isteyecektim.
- Efendim, suyumuz kalmadı. Ancak Jansod marka sodamız, Jangazoz'umuz ve Jankola'mız var. İsterseniz hemen onlardan getirelim.

 
Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.