Diyanetten 'Başörtülü Vekil' Açıklaması

Diyanetten 'Başörtülü Vekil' Açıklaması
Vekillerin hac dönüşü kapanmasıyla ilgili sorulara Diyanet'ten açıklama geldi...

 “Örtünmenin Hac’la ilgisi yoktur. Ergenlik çağında Müslüman hanımların bedenini örtmeleri emredilmiştir”

Diyanet İşleri Başkanlığı, örtünmenin Hac’la ilgisi olmadığını belirtti. “Hac ibadeti sonrasında örtünmek gerekir mi?” sorusunu, Din İşleri Yüksek Kurulu şöyle yanıtladı: “Örtünmenin Hac’la ilgisi yoktur. Ergenlik çağına erişmiş Müslüman hanımların, yabancı (mahremi olmayan) erkekler yanında el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenini örtmeleri emredilmiştir (Nur 24/31). Bunun temini için giyilen elbisenin, vücut hatlarını ve rengini göstermeyecek nitelikte olması gerekir (Ebu Davud, Libas 34). Müslümanların bu emirlere uymaları dini bir vecibedir.”

‘İklime, örfe bakılır’

Örtünmenin Hac göreviyle ilgisi olmadığını belirten Başkanlık ayrıca İslam dininin örtünmeyle ilgili ayrıntıya girmediğini belirterek,“İslam dini tesettürü emretmekle birlikte, örtünmenin şekli konusunda ayrıntıya girmemiş, bunu iklim şartlarına, yaşanılan yerin özelliklerine ve örfe bırakmıştır” dedi.

TBMM’ye Başörtülü gelen AK Parti’li kadın milletvekilleri başlarını kapatma kararını Hac sırasında aldıklarını açıklamıştı. Gülay Samancı, “Hacdan dönüşte böyle bir karara vardık. O toprakları gördükten sonra, o feyze erdikten sonra Allah’ın da emri olarak, inan bir Müslüman kadın olarak, bunu bu şekilde değerlendirmek uygun oldu” demişti. Beyazıt Kaçar da, “Orada bizi tekrar formatlıyorlar, resetlendik geldik” demişti.

‘Pantolon’ bu hafta yasalaşacak

Meclis, kadınların başörtüsüyle Genel Kurul’a katılmasının ardından bir yasağa daha son vererek, pantolon giymelerine imkan veren düzenleme için mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu’nda salı günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in sözlü soru önergelerini yanıtlamasının ardından, AK Parti, MHP ve BDP imzasını taşıyan ‘pantolon’la ilgili İçtüzük değişiklik teklifi ele alınacak. CHP teklife destek verecek.
 
Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.