Korku Genetik olabilir
Bilim adamları 1 Aralık'ta Nature Neuroscience'a göz rengi,boy ve gamzelerinin yanı sıra ebeveynlerinde yer edinmiş korkuların da çocuklarına geçebileceğini bildirdi. Fare üzerinde yapılan deneylerin sonucunda bir kişinin travmatik deneyimlerinin serpintileri nesiller aracılığıyla dalgalanabilir.
Anne fareler portakal çiçeği kokusunu şok ile ilişkilendirmeyi öğrendi. Çocukları ve torunları bu kokuyu daha önce hiç almamalarına rağmen kokudan korkuyor. Portakal çiçeği kokusu almayan annelerin yavrularına göre kokuyu bilen annelerin yavrularının beyninde kokuyu algılamak için daha fazla nöron var.
Brian Dias ve Emory Üniversitesi'nden Kerry Ressler yaptıkları bir çalışmada, yalnızca sperm hücrelerinin bile bu korku mesajını iletebileceğini buldu. Sperm hücrelerinde DNA korku ile yazılır : Portakal çiçeği kokusunu algılayan ve davranışını buna göre değiştiren bir gen kodlar.
Anne babadan elde edilen bilgiler hayatta kalmak için çok büyük önem taşır. Belirli bir koku hayvana ilk anda problemden uzak durmasına yardımcı olur.Atalarının deneyimi hayvanlar ve insanların beyinleri ve davranışları üzerinde az değer gören bir etkiye sahiptir.
Laura Sanders Neuroscience yazarıdır ve aklın son gizemleri hakkında raporlar hazırlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.