Bayram şekerdir, şeker kalacak!(MİZAH)

Bayram şekerdir, şeker kalacak!(MİZAH)
Cumhuriyet Gazetesi bugün "Şeker Bayramı" ilavesi verdi. Bayram süresince gidilecek eğlence ve tatil yerleri ile evde hazırlanabilecek kokteyllerin ve mezelerin tanıtıldığı ilavede "bu bayrama niçin Ramazan Bayramı denmemesi gerektiği" konusunda ayrınt

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın bayram mesajlarının da yayınlandığı ilavenin başyazısını İlhan Selçuk yazmış. Selçuk "Türkiye laiktir, laik kalacak; bayram şekerdir, şeker kalacak" başlıklı başyazısında, bayramın eskiden likör ikram edilen seküler bir bayramken, gericiler tarafından asliyetinden uzaklaştırılıp dini bir misyon yüklenmek istendiğini öne sürdü. Selçuk, gericilerin ağız tadını bozacak zehir-zemberek şu açıklamalara yer verdi.

İşte o yazı;

BU YIL DA RAMAZAN ŞEKER BAYRAMINA DENK GELDİ

"Tıpkı Haccın Kurban Bayramına denk geldiği gibi bu yıl da Ramazan yine Şeker Bayramına denk geldi dostlar ! Ve yine kırk yıllık Şeker Bayramımıza bu yıl da 'Ramazancılar' sahip çıktı. Anlaşılan, Başta RTE olmak üzere bunlar, bizim bayramlara 'laik' anlamlar yüklememizden oldukça rahatsız oluyorlar. Oysa bu bayramın adını 'Ramazan' diye Arapça bir isme dönüştürmek, tatlı yenmesi, şeker ikram edilmesi gibi birinci derecedeki ayrıntılar yüzünden herhalde akla gelebilecek en son ihtimaldir. Yani Ramazan, olsa olsa Şeker Bayramının takma adıdır, lakabıdır.

Bugün biraz da nostalji yapalım değerli okurlar! Hani nerede o eski Şeker Bayramları? Beş vakit namaz kılıp oruçlarını geçirmeyen hacı ninelerimizin bile gelen misafirlere çikolata yanında likör ikram ettikleri o güzelim bayramlar. Hiç unutmuyorum; biraderim Turhan'la ilk defa 8 yaşında böyle bir Şeker Bayramı'nda sarhoş olmuştuk. Mutfaktaki likör şişesinden bir bardağa gizlice doldurup odamızda içmiş, çikolataları meze yapmış ve çakırkeyf hale gelmiştik.

Hem 'Bayram şekersiz olmaz' diye boşuna mı demişler? Cumhuriyetin kurulmasından bu yana Şeker Bayramı olarak kutladığımız laik sistemin ağız tadı Bayramımızı gericilere kaptırmayacağız vesselam. Üstelik Kurban Bayramını da, kurban derisini de gericilere kaptırmamak için atağa kalkmalı, o bayramın adını da dini içeriğini boşaltıp seküleştirmeli mesela Et Bayramı veya Kolesterol Bayramı yapmalıyız.

Yağma yok! Şeker Bayramımızı kimselere kaptırmayacağız. Gerekirse bu konuda damarlarımızda dolaşan asil alkollü kanımızdan dökecek ama likörlerimizi döktürmeyecek, şişelerimizi kırdırmayacağız. Ancak daha çooook ama çoook çalışmamız lazım. Zira Google'da bile gericilerin büyük hakimiyeti var. 'Ramazan Bayramı' yazıp arama yaptığınızda karşınıza tam 1 milyon sonuç çıkarken, 'Şeker Bayramı' yazdığımızda sadece 298 bin ayrıntı geliyor. Öyleyse daha çok gayret gerekiyor dostlar!

Son söz;

Bizi daha fazla germeyin, Şeker Bayramımızı geri verin, şekerimizi yükseltmeyin"

ŞEKERCİLER VE TURİZMCİLERDEN DESTEK

Öte yandan Şekerciler ve Çikolatacılar Federasyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bayrama şeker diyenleri kınayan' açıklamasını protesto ettiler. "Ekmeğimizle oynamayın. Yaptığımız işin adının verildiği ve en çok kazandığımız bayram üzerinde spekülasyonlara son! Şeker Bayramı bizimdir bizim kalacak. Bayram şekerdir, şeker kalacak" yazılı pankartlarla başkent Ankara'da yürüyen göstericiler, Ulus'daki Atatürk anıtına beş kilo akide şekeri ve üç kilo çikolatadan yapılmış çelenk bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular. Başkan Şükrü Şeker, yürüyüşten sonra yaptığı açıklamada "Türkiye'de şeker ve çikolata imalatçılarını ayakta tutan bayram olduğu için aslında ismini şeker yerine Şekerci Bayramı yapsalar daha isabetli olur" dedi. Şeker, bu bayramın adının her yörede o bölgenin meşhur şeker türlerine göre değişebileceğini de belirterek "mesela Erzurum'da Kıtlama Bayramı, İstanbul'da Akide Bayramı, Konya'da Konya Şekeri Bayramı, bazı yörelerde de elmalı şeker, toz şeker, pamuk şeker, horoz şekeri gibi adlarla kutlanmasında bizce hiçbir sakınca yoktur. Hatta icabında menfaatimiz icabıdır " diye konuştu.

BAYRAM TATİLDİR, TATİL KALACAK !

Şekercilere destek çıkan Turizmciler ve Otelciler Federasyonu da "bizler 9 günlük tatilde otelleri doldurmak, iç turizmi hareketlendirmek için uğraşırken birileri bu bayrama dini anlamlar yükleyip 'bayramda tatil yapmayın. Sadece akrabalarınızı ziyaret edip ellerini öpün' diyorlar. Bu, Türk turizmine büyük darbe vuran bir hareket, bizlere de büyük hakarettir. Şeker Bayramı turlara çıkılan, uzun tatil yapılan, hoşça vakit geçirilen dinlenme ve eğlenme zamanlarıdır. Bayram tatildir, tatil kalacak! Öyleyse yaşasın Şeker Bayramımız, gelsin tatlı paracıklarımız" dediler.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.