Baykal’ı Çatı Çok Sardı

Baykal’ı Çatı Çok Sardı
Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanılğı seçimleri için “çadı aday” arayışları devam ediyor.

Aday arayışlarından yakından ilgilenen isimler arasında bulunan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da yeni formüller geliştirdiği öğrenildi.  

CHP yönetimi, ‘çatı aday’ önerisine sıcak bakmamasına karşın, parti içinde ‘çatı aday’ önerisini ilk seslendiren ve adı cumhurbaşkanı adayları arasında geçen eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Yalova’da seçiminde, CHP adayı üzerinde oluşan ‘doğal ittifak’ın, cumhurbaşkanlığı seçimi için de ‘model olabileceği’ görüşünde olduğuna dikkat çekiliyor.

Baykal’ın yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, MHP ile CHP’nin belirleyeceği bir ortak adaya DSP, BBP ve hatta Saadet Partisi’nin de destek verebileceği görüşünü dile getirdi. “CHP ve MHP bir çatı aday gösterecekse bunun için daha fazla zaman kaybedilmemeli, biran önce açıklanmalı” görüşünü savunan Baykal’ın, “Aday erken açıklanırsa, aday da bizzat partileri ikna için devreye girebilir. Örneğin, MHP ile HDP arasında bir diyalog kurulması zor görünüyor. Böyle durumlarda, aday her iki partiye de giderek destek isteyebilir” formülünü önerdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum