Alemdaroğlu 'Arap sabunu'yla nasıl köpürdü?(MİZAH)

Alemdaroğlu 'Arap sabunu'yla nasıl köpürdü?(MİZAH)
Aslıyok Haber Ajansı muhabiri Aslı Asparagas, Silivri dolaylarından bildiriyor. Bakalım bugünkü ikinci duruşmada neler neler, ne maydanozlu köfteler yaşanmış?

- NE KAA KÜFTE, O KAA DAYAK: Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün etrafı seyyar satıcılarla doluydu. En çok ilgi gören köftecilerdi. Daha çok müşteri çekmek için seyyar arabalarına Ergenekon yanlısı ve karşıtı bayrak ve afişler asan köfteciler arasında çıkan ideolojik görünen ekonomik kavgada iki "Tekirdağ köftecisi" yaralanırken, bir araba da haşat oldu. "Ne kaa küfte, o kaa ekmek, o kaa para" düşünceleri "ne kaa küfte, o kaa dayak" haline dönüşen sahiplerinin hastaneye ve karakola gitmeleri yüzünden boş kalan seyyar arabalardaki köfte-ekmek ve piyazlar kalabalık bir grupla gelen İşçi Partililer tarafından kapışıldı. Gruptakiler köfteleri yağmalarken "hepimiz Perinçeğiz, köftelere yeteriz" sloganı attı.

- ULUSALCI MÖNÜ: Duruşma arasında Ergenekon sanıklarına Paşa yahnisi, Çin pirinçli pilav, Susurluk ayranı, kımız, kızılelma kompostosu ve Kemalpaşa tatlısı'ndan oluşan "ulusalcı mönü" sunuldu. Bu mönünün Veli Küçük ve Perinçek'in talebiyle hazırlandığı öğrenildi.

- SOLDAN SAY: "Bizkaçkişiyizciler" saat başı sayım yaparak cezaevi önüne kaç taraftarlarının geldiğini öğrenmek istiyorlar. Tuncay Özkan'ın talebi üzerine yapıldığı öğrenilen içtimalar sonucunda bugünkü ikinci duruşmada sadece 37 taraftarın olduğu anlaşıldı.

- ARAP SABUNU LAFINA KÖPÜREN REKTÖR: Tutuksuz sanıklardan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu tuvaletlerdeki sabunların yetersizliğinden ve ellerini kurulayamamaktan yakındı. Alemdaroğlu basına bu açıklamalarını yaparken kendisini izleyen bazı vatandaşların da "zaten pis işlere bulaşmaktan ellerin yeteri kadar kirlenmiş. Bu elleri arap sabunu bile temizleyemez" diye laf attılar. Arap sabununu duymasıyla köpürmesi bir olan Alemdaroğlu "sizi gidi irticacılar. Türklerin ülkesinde pis Arapların sabunlarının reklamını yaparsınız ha! Şimdi size İP'lilere şikayet edip dövdürtmezsem arap olayım " dedi ve hışımla partililerin yoğun olduğu bölgeye doğru yürüdü.

- KAMPÜSE BAŞÖRTÜLÜ GİRİLMEZ: Duruşma salonuna girmek isteyen akredite bir ajansın başörtülü muhabiri kapıdan geri çevrildi. Güvenlik görevlileri "nasıl ki, üniversite kampüsüne başörtülü girilemiyorsa burası da adalet kampüsü olduğu için doğal olarak girilemez" dediler.

- KENDİNİ ULUSAL KANAL'DA SANAN PERİNÇEK: Kendini Ulusal Kanal'da sanan Perinçek duruşma sırasında hep bağırarak konuştu. Öte yandan kampus dışında konuşlanan Ulusal Kanal ekibi kızıl renkteki branda ve çadırlarıyla dikkatleri çekiyor.

- OKUYAN, SİLİVRİ YOĞURDU DAĞITTI: Duruşmalara gelerek Ergenekonculara destek veren Yaşar Okuyan, kendisi gibi destek için gelen "ulusalcı" gruplara kazanlarla Silivri yoğurdu getirerek ikram etti. Ulusalcılar da teşekkür olarak "Okuyan, Tayyip'in canına oku" sloganını attılar.

- SEYYAR TUVALETLERE İLGİ BÜYÜK: Tuvaletler adliyeye uzak olduğu için zor anlar yaşayan gazeteciler ve ziyaretçilerin imdadına Silivri'nin "tuvaletler kralı" Kazım abi yetişti. Yaptırdığı üç seyyar tuvaleti kampüs önündeki üç stratejik bölgeye konuşlandıran Kazım abi yüklü miktarda ciro yaptı.

- KONUKLAR KARIŞTIRILINCA…: İlk günün kargaşasında Habertürk sunucusu canlı yayında konukları karıştırarak CHP milletvekilini sanık avukatı sanıp sorularını ona göre sorunca ortalık karışmıştı. Bugünkü canlı yayınlar esnasında da böyle bir karışıklık yaşandı. Ulusal Kanal'ın sunucusu canlı yayına "İP sempatizanı" diye aldığı bir genç "Genç Siviller"den çıkınca neye uğradığını şaşırdı. Genç, canlı yayın esnasında "Ergenekon Çetesinin elebaşlarından Doğu Perinçek'in layık olduğu cezaya çarptırılmasını bekliyoruz" deyince yayın aniden kesilerek reklamlara geçildi.

- BEDRİ BAYKAM'DAN DESTEK: Ergenekonculara ve taraftarlarına destek vermek amacıyla Silivri'ye gelen "ulusalcı ressam Bedri Baykam" kampüs önünde şov yaptı. Yanında getirdiği Rus bayan mankenleri zeytinyağıyla yağlayarak minder üzerinde güreştiren Baykam "maksat destekçilerimiz sıkılmasın. Gözleri ve gönülleri açılsın" dedi. Baykam daha sonra da eline fırça alarak cezaevinin resmi yaptı.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.