3 Aylıken Gözleri Dikilen İkizlerin Gözleri Açıldı
Kızıltepe'de Fırat Mahallesi'nde yaşayan Özan ailesinin kalıtsal bir cilt hastalığı olan ve hastalığı taşıyan kişilerde kurumuş ve adeta balık pulu gibi görünüm alan İktiyozis Vulgaris hastalığıyla dünyaya gelen ikiz çocukları Muhammed ve Abdullah Özan ile ilgili basında yer alan haberler üzerine aileye yardım eli uzatan Bursa Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Bölümü'nde Prof. Dr. Bülent Yazıcı ikizlerin tedavisini üstlendi.
Yol masrafları Kızıltepe Kaymakamlığınca karşılanan aile tedavi için Bursa'ya gitti.
Prof. Dr. Yazıcı, yaptığı tetkiklerde ikizlerin birer gözünün açılabileceğine karar verdi.
Yapılan cerrahi müdahalede ikizlerin vücutlarından alınan deri ile göz kapağı yapılarak birer gözleri açıldı, diğer gözlerinin ise dikilen kısımları gevşetilerek biraz da olsa görebilmeleri sağlandı.
İktiyozis Vulgaris hastalığı nedir?
Kalıtsal bir cilt hastalığı olan İktiyozis Vulgaris, hastalığa yakalanan kişilerde kurumuş ve adeta balık pulu gibi görünüm alan bir cilt ile karakterize görünüme sahip bir hastalık. İktiyozis Vulgaris hastalığı genetik kökenli olup, anne ve babadan geçen genlerle taşınıyor. Genellikle erken çocukluk dönemlerinde başlayan İktiyozis Vulgaris hastalığı özellikle sonbahar ve kış aylarında şiddetini arttırıyor.
SORUN OLMAZSA DİĞER GÖZLERİ DE AÇILACAK
Anne Aynur Özan, çocuklarının birer gözünün açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bunda basının, Kaymakamlığın ve Yazıcı'nın büyük emeği bulunduğunu söyledi.
Kendilerine destek sunanlara teşekkür eden Özan, 20 gün sonra Bursa'ya kontrole gideceklerini, şimdilik herşeyin yolunda gittiğini belirtti.
"Çıkan haberler üzerine Bursa Uludağ Üniversitesinde iki oğlumun birer gözü açıldı. Bir sorun olmazsa çocuklarımın diğer gözleri de açılacak" diyen Özan, çocuklarının tedavisi ile ilgilenen Yazıcı ile sürekli telefonda görüştüklerini anlattı.
Kaymakamlığın da kendilerine destek verdiğini dile getiren Özan, en büyük isteklerinin çocuklarının tedavi edilebilmesi olduğunu kaydetti.
Özan, çocuklarının tedavisinin olmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Kalıtsal olan bu hastalığın şu an bir tedavisi yok ama büyüdükçe ergenlik çağına doğru rahatlama olacağı söyleniyor. Sürekli krem kullanıyoruz. 5 aydır ilaç tedavisine başladık. İlaçların da zararları var ama mecburuz. Nemli ortamda yaşamaları gerekiyor. Onların rahat olması için çabalıyoruz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.