900 kadın kamyoncu yollara çıkıyor

900 kadın kamyoncu yollara çıkıyor
Kadınlar şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığına da el attı. 900 kadın sürücü şehirlerarası yük ve yolcu taşımak için belge aldı. Kadınlar taşımacılık sektörüne 'yönetici' olarak da damga vurdu.

Ulaştırma Bakanlığı'nın karayoluyla gerçekleştirilen yük ve yolcu taşımacılığında 'kalite' çıtasını yükseltmek için sürücülere zorunlu tuttuğu mesleki yeterlilik belgesi sektördeki kadın profiline ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, bugüne kadar 1 milyon 463 bin 610 dolayında sürücünün, mesleki yeterlilik belgesi aldığını bildirdi. Şehirlerarası (100 kilometrenin üzerindeki mesafede) yük ve yolcu taşımak isteyen yaklaşık 900 kadın sürücüye de mesleki yeterlilik belgesi düzenlendi. 900 kadın otobüs ve kamyon kullanmak için lisans aldı. 

Daha önce sadece ehliyet sahibi olmak otobüs ve kamyon şoförlüğü için yeterliyken, düzenlemelerle bazı kurslardan geçmek ve yeterlilik sınavında başarılı olmak şartı getirildi. Sınavları geçenlere lisan olarak adlandırılan mesleki yeterlilik belgesi (SRC) verilmeye başladı. Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.