Uzunkaya AK Parti'den Aday Adayı

Uzunkaya AK Parti'den Aday Adayı
Uzun yıllar bürokraside önemli görevler üstlenen Cafer Uzunkaya Mersin'den AK Parti'den aday adayı oldu.

Cafer Uzunkaya Mersin'den AK Parti aday adaylığı için "Vefa borcumu ödemek için bu yola girdim" diyerek Mersinli hemşehrilerine seslendi.

Özgeçmiş

1965 yılında Samsun’da doğdu. İlköğrenimini Samsun’da, liseyi Giresun Espiye İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

"MERSİN'E VEFA BORCU İÇİN YOLA ÇIKIYORUM"

1999 Yerel seçimlerinden sonra İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)’de Basın Müdürlüğü görevine başladı. Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini başarıyla yerine getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ’ta Yönetim Kurulu Üyeliği ve İSFALT’ta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Buradaki başarılı çalışmalarının ardından İŞKUR Genel Müdür Yardımcılığına getirildi.

Mersin’de yaptığı hizmetlerde ve bulunduğu her görev ve konumda insan yetiştirmeye azami özen gösteren, iş ve siyasi hayatının yanı sıra sosyal alanlarda birçok görevde bulunan Uzunkaya, ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen, yıllarca hizmet ettiği Mersin’e bir vefa borcu ve sorumluluğu olduğunu düşünerek Milletvekili Aday Adayı olan Uzunkaya, evli ve dört çocuk babasıdır.

13 İlçesinde 1.727.255 kişi yaşayan ve bunlardan 1.200.000’nin seçmen olduğu Mersin, akademik çalışmalarda küçük bir Türkiye profili olarak değerlendirilmektedir. Zira siyasal açıdan mecliste grubu bulunan dört partinin de ağırlıklarının hissedildiği, etno-kültürel açıdan ise Türkiye Cumhuriyetinin sahip olduğu bütün zenginlikleri Mersin’de görebilmek mümkündür. İl genelinde 21-24 Şubat 2015 tarihleri arasında %98 güven düzeyi ve %2 hata payı ile 3350 hanede, yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılan saha araştırma verilerine göre, çalışma grubunun;  %55,5’i Türk/Türkmen, %20,4’ü Kürt/Zaza, %4,1’i Arap, %0,2’si Roman, %4,2’si Alevi ve %15,6 Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak kimlik tanımlamasında bulunmuştur.

OYLARIN YÜZDE 30.1'İ AK PARTİ'NİN

Toplumsal yapıdaki bu farklılaşma siyasal eğilimleri ve seçmen tercihlerini de etkilemektedir. Özellikle etnik kimliğe dayalı siyaset izleyen iki partinin (MHP ve HDP) söylemleri ve politikaları bu tarz bir tablonun oluşmasına neden olmaktadır. Etnik kimliğe dayalı bir çatışmacı bir siyaset anlayışının, ülke genelinden daha etkin bir şekilde, Mersin’de bu iki partiyi beslediğini belirtmemiz gerekir. Nitekim yukarıda sözü edilen araştırma bulguları da bu görüşü doğrulamaktadır. Zira yeni seçilen MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanının kenti geren, çatışmacı politikalarının seçmen üzerindeki olumsuz etki ve oy oranındaki düşüşe rağmen, Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015’te yaşanan ve bir gencin yaşamını yitirdiği olaylar akabinde yapılan araştırma sonuçlarına göre, milliyetçi reflekslerin etkisi ile MHP’nin oy oranı, bir önceki araştırmaya göre artış göstermiştir.  Aşağıdaki tablodan da görülebileceği gibi, bugün seçim olsa seçmenlerin %30,1’i AK Parti, %28,7’si CHP, %27,1’i MHP, %12,6’sı HDP ve %1,7’si diğer cevabını vermiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.