Askerlikte 20 yaş, başörtüde 40 yaş sınırı (Kara Mizah)

Askerlikte 20 yaş, başörtüde 40 yaş sınırı (Kara Mizah)
Başörtülü bayanları askeri tesislere sokmak istemeyen etkili ve de yetkililer, şimdi de yaş sınırı getirmişler. Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker anneleri ve kardeşleri a

Mizah yazarımız Rıfat Yörük, sinirini oldukça bozan bu trajikomik olaydan yola çıkarak bir kara mizah denemesi yapmaya çalıştı. Dileğimiz, başörtüsünde yaş sınırıyla tahammül sınırlarımızı zorlayanları artık fark etmeniz… Umarız beğenirsiniz, umarız sürç-ü lisan ettiysek affedersiniz.


YENİ BAŞÖRTÜSÜ TALİMATNAMESİ

1-) Lojman, askeri tesis, nizamiye gibi bölgelere başörtülülerin girmesi kesinlikle yasaktır.

2-) Ancak başörtüsünde iğne olmayan hanımlar girebilirler.

3-) Fakat iğne takmayan hanımların da başı bohça gibi sarıp sarmalamamaları ve başörtüsünü annelerimiz, ninelerimiz gibi Anadolu usulü çene altından kelebek şeklinde bağlamaları şarttır.

4-) Ama bu şekilde bağlayanların da başörtülerinin altına bone takmamaları gerekmektedir. Nöbetçi er veya subay tarafından kapıda kontrol yapılacak ve bone takana "bu ne?" diye sorulacaktır. Bonesini çıkarmak istemeyenler hemen fiş defterine işlenerek fişlenecek ve "Yar saçların lüle lüle, boneli sana güle güle" denilerek acilen kamusal alanımız dışına çıkartılacaktır.

5-) Bitmedi. Bonelerini çıkarmayı kabul edenlerin mutlaka nüfus cüzdanlarına bakılarak 40 yaşın altında mı üstünde mi oldukları kontrol edilecektir. Barajlarımızı aşarak bu aşamaya kadar gelebilmeyi başaran, başörtüsü çene altından bağlı, iğnesiz ve bonesiz bayanlar için bir de yaş sınırı vardır. 40 yaşın altındakiler daha tehlikeli olduklarından yine içeri alınmayacaklardır. Çünkü genç asker ve subaylarımızı etkileme ve onlara da irtica virüsünü bulaştırma ihtimalleri büyüktür. Ancak bu yaşın üstündekiler kontrollü olarak içeri girebileceklerdir. Yani yetkili kurulunun adı bile YAŞ olan bizlerin yeni uğraşımız yaş, 40 yaş altı başörtülülerin ise işleri yaş olacaktır.

6-) Bu da yetmez. Zira içeri alınmayı hak eden hanımların menopoza girip girmedikleri de çok önemlidir. 40 yaşı geçip menopoza giren hanımlar menopoz belgelerini veya kullandıkları ilaçlarını gösterdikleri takdirde artık içeri girmeyi hak etmişler demektir. Kendilerini tebrik edip içeri alabilirsiniz. Ancak 40 yaş üstü olmalarına rağmen henüz menopoza girmeyen bayanlar yine içeri alınmayacaklardır.

NOT: Bu talimatnamenin hazırlanmasında Nazi dönemi uygulamalarından büyük ölçüde yararlanılmıştır. Bize arşivini açan Alman emekli generali Herman Gestapo'ya teşekkürlerimizi sunarız.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.