Ramazan ayının vazgeçilmez meyvesi hurma tam bir şifa deposu çıktı. Uzmanlar, her bir adedinde kanserden kalbe, hafızadan karaciğere, gözden anemiye kadar fayda sağladığını belirtti. İşte Ramazanla özdeşlenen hurmanın sağlığa faydaları:
KANSERDEN KORUR: Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Çok yüksek lif içeriyor.Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüz kanserlerinden de koruyor.
VÜCUDU TEMİZLER KALBİ KORUR: Antioksidan görevi görüyor.Damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor.Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklanan hastalıklardan koruyor
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR: Hurma beyni ve hafızayı ciddi şekilde destekliyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine Retinal'e dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.
DİYABET VE YÜKSEK TANSİYONU TEDAVİ EDER: Hurma, uzmanlar tarafından yüksek tansiyon ve diyabet şikayetleri olan hastalara tavsiye ediliyor. Sürekli olarak tüketilmesi bu tür şikayetlerin azalmasına yardımcı oluyor.
ANEMİYE İYİ GELİR: Kansızlığa karşı şifa oluyor. İçerdiği demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini dengeliyor.Günde 12-17 hurma tüketimi vücudun bir günde ihtiyacı olan bütün demir ihtiyacını karşılıyor
KARACİĞERİ YENİLER: Karaciğerin en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında B1 ve B2 vitaminleri geliyor. Bu vitaminler hurmada fazlasıyla bulunuyor.karaciğerin güçlenmesini ve görevini sağlıklı bir şekilde yapmasını sağlıyor.Bunun yanında sarılık hastalığından koruyor.
GÖZLERİ KUVVETLENDİRİYOR:İçerdiğindeki zengin A vitamini ile göz sağlığını ve göz sinirlerini koruyor.
KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR: Bol miktarda kalsiyum ve fosfat içeren hurma genel anlamda kemik sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Bunun yanında kemikleri güçlendiriyor.Vitamin eksikliği nedeniyle oluşabilecek kemik hastalıklarına karşı koruyor.
ENERJİYİ DEPOLAROruç tutarken enerji ihtiyacı yeteri kadar karşılanamıyor. Ancak, sahurda ve iftar sonsanında tüketilecek besinler tüm gün ihtiyaç duyulan dinginliği ve enerdjiyi veriyor. İşte o besinler: