Televizyon, çocuğun başarısını olumsuz etkiliyor

Televizyon, çocuğun başarısını olumsuz etkiliyor
Psikolog, yazar ve çocuk eğitimcisi Dr. Fatih Kalkınç, televizyonun çocuğun başarısı üzerinde olumsuz etkisi olduğunu vurguladı.

Ailelerin en çok düştükleri hatanın, televizyon açıkken çocuğun ders çalışmasını istemek olduğuna dikkat çeken Kalkınç, "Başarılı olan çocukları evlerinde ziyarete gittiğimde evlerinde televizyonun belirli saatlerden sonra açılmadığını gördüm. Elinden kumandayı düşürmeyen baba, çocuğunun derslerinin başarısız olmasından yakınmasın. Çocuklarımızın derslerinde başarılı olmalarını için onlara kimyasal yiyecek ve içecekten ziyade doğal yiyecekleri ve şeker içeren yiyecekleri tüketmelerini sağlayın. Özellikle evinizde incir, kuru üzüm, bal gibi yiyecekler eksik olmasın." şeklinde konuştu. 

Özel Sultan Alparslan Koleji konferans salonunda "Okul Evde Başlar" konulu seminer veren Kalkınç, çocukların psikolojik durumunlarının eğitim hayatları üzerindeki etkisi üzerinde durdu.

Kalkınç, anne-babalara çocukları üzerindeki görevlerini, çocuğun eğitiminin aileye bakan yönünü, ikili ilişkileri ve ders çalışma kurallarını anlattı. 

Çocukların başkalarıyla kıyaslanması üzerine duran Kalkınç, "Çocuğun başkası ile kıyaslanması doğru bir şey değildir. Çocuğunuzu kendisi ile kıyaslayın. Başkasının çocuğunun durumu ile ilgilenmeyin. Bu kardeşler arasında da geçerlidir. Çocuklarınız arasında hakem olmayın. Bırakın sorunlarını kendileri çözsünler. Evde ağabey ve ablaya gerektiği gibi davranılırsa çocuk, büyüklerine karşı nasıl davranılması gerektiğini öğrenir." dedi.

Programa katılan veliler seminerden duydukları memnuniyetlerini Okul Müdürü Hüseyin Çelik'e bildirerek, "Bu tür programların bizler için çok faydalı ve eğitici, bu şekilde yapılan seminerlerin devamının olmasını arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.