Bizi Kardeş Kılan Allah'a Şükürler Olsun

Bizi Kardeş Kılan Allah'a Şükürler Olsun
Down sendromlu milli yüzücümüz Hasan Gökhan Kotan, Ülkü Ocakları Türkmen Evi’ni ziyaret ederek Türkmen çocuklarına ay yıldızlı eşofmanlar hediye etti, iş adamlarına çağrıda bulundu.

Özel sporcular kategorisinde aldığı şampiyonluklar ve madalyalarla gönüllerde taht kuran Down sendromlu milli yüzücümüz Hasan Gökhan Kotan (25), örnek bir davranışa imza attı. Milli gururumuz Kotan,6.12.2015 tarihinde İtalya’nın Loano kentinde düzenlenecek olan Down sendromluları yüzme yarışı öncesi, Ülkü Ocakları Türkmen Evi’ne giderek orada bulunan Türkmen çocuklara imzalı ay yıldızlı eşofmanlarını hediye etti. 

HAYIR DUALARINI ALMAK İSTİYORUM

Hasan Gökhan Kotan, Türkmen Evi’nde “Türkmen kardeşlerimle bir arada olmaktan çok mutluyum. Bizi kardeş kılan Allah’a şükürler olsun. Laona’da yapılacak yarışma öncesi onların hayır dualarını almak, Türkmen kardeşlerimle kucaklaşıp moral depolamak için buradayım” dedi. Milli sporcu, Türkmen çocuklara yaşanılan tüm zorlukları beraberce aşacaklarını söyleyerek onlara spor yapmalarını, yeteneklerini keşfetmelerini tavsiye etti.

6-056.jpg

TÜRK MİLLETİ YARDIM ELİNİ UZATACAKTIR

Telafer Türkmenleri’nin sorunlarını yakından takip eden milli yüzücü “Türkmen kardeşlerimin sorunlarının büyük olduğunu biliyorum. Ben uzun zamandır biriktirdiğim eşofmanları kardeşlerimle paylaştım. İnanıyorum ki hayırsever Türk milleti, işadamlarımız zorlu kış öncesi Telaferli kardeşlerimize yardım elini uzatacaktır” diye konuştu. 

20151014_184013.jpg

ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ ISINMA VE İLAÇ

Buluşmada Türkmen Evi sorumlusu Dr. Davut Karataş, Kotan’ın çok ince bir davranış sergilediğini söyleyerek başarılı sporcuya teşekkür etti. Karataş “Türkmen kardeşlerimiz çalışmaya başladı, büyük çoğunlukla her aileye az da olsa bir maaş giriyor ancak bu maaş şu an için sadece öncelikli ihtiyaçları karşılamaya yetiyor. Isınma, ilaç, kırtasiye gibi ekstra masrafları ise Türkmen ailelerin karşılaması zor görünüyor. Bu üç alanda yardım bekliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.