'İslam, aile içi şiddeti reddeder'

'İslam, aile içi şiddeti reddeder'
İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım, İslam dininin şefkat dini olduğuna dikkat çekerek, "Aile içinde yaşanan şiddet olaylarını dinimiz kesinlikle reddetmektedir." dedi.

Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi, 'aile içi şiddet'in önlenmesi amacıyla 'Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü' kapsamında panel düzenledi.

Heykel'de bulunan Devlet Tiyatrosu Eğitim Araçları Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Halis Arslan, ailenin toplumun en önemli temel taşlarından olduğunun altını çizdi. Arslan, yaşanan aile içi şiddetin hukuksal olarak da büyük yaptırımı olduğunu kaydetti. 

'Ayet ve hadisler ışığında aile içi şiddete hayır' konulu sunum yapan İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım, aile içi şiddetin toplumu derinden yaraladığına dikkat çekti. Yıldırım, "Dinimiz şefkat dinidir. En büyük şefkat ise aile için bireylere gösterilmelidir. Bu nedenle aile içinde yaşanan şiddet olaylarını dinimiz kesinlikle reddetmektedir." dedi.

Ayrıca Dr.Muammer Durak, 'Toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve kadına yönelik aile içi şiddetin kadın sağlığına etkileri', Dr.Pınar Vural 'Aile içi iletişim', Avukat Asude Şenol ise 'Şiddet ve hukuk' konularında sunum gerçekleştirdi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.