Bardakoğlu: 'Seneye Hac fiyatları artacak'

Bardakoğlu: 'Seneye Hac fiyatları artacak'
Mescid-i Haram etrafındaki inşaat çalışmaları sebebiyle gelecek seneye Hac fiyatları artacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kabe etrafında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve bu sebeplerle ev fiyatlarının çok yükseldiğini beli

Büyük ihtimalle fiyatlar artacak" dedi. Bu yıl Türk hacılar 1950 Avro'dan 4 bin 600 Avro'ya kadar Diyanet'e para ödemişlerdi.

Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde Mekke'de basın toplantısı düzenleyen Ali Bardakoğlu bir dizi uyarılarda bulundu. Kurban kesilen yerlerin hijyenik olması gerektiğine dikkat çeken Bardakoğlu "Kurbanı rastgele yollarda, sokak aralarında kesmeyelim. İnsanları rahatsız edici uygunsuz görüntülerin ortaya çıkmasına meydan vermeyelim" dedi. Hayvan pazarlarında satılan kurbanlar konusunda devlet kurumlarında uyarılar aldıklarını kaydeden Bardakoğlu uyarılarını şöyle sürdürdü: "Dinen gebe hayvan kesmek caiz değil. Maalesef aldığımız bilgilere göre bu yıl satılan büyükbaş dişi hayvanların çoğunluğunun gebe olduğunu öğrendik. Vatandaşların dikkat etmesi gerekir"

VEKALETLE ALINAN KURBAN PARASI HAYIR İŞİNDE KULLANILAMAZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu bazı insanların kurban kesmek yerine kurbana vereceği parayı hayır yaptığını bazılarının ise kurban için verilen paraları kurban kesmeden hayır işlerinde kullandığına vurgu yaparak bunların doğru olmadığını ifade etti. Bardakoğlu şöyle konuştu: "Hayır yapmak da bir ibadettir ancak yapılan bir hayır diğer hayrın yerine geçmez. Bu yüzden kurban yerine fakire para veririm düşüncesi doğru değil. Ayrıca vekaletle kesim yapmak için toplanan kurban paralarıyla mutlaka kurban kesmek ve etini fakirlere dağıtmak şarttır"

Diyanet'in geçen yıl 30 bin vekaletle kurban aldığına değinen Bardakoğlu bu yıl da toplanan kurbanların ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi. Türkiye içinde özellikle fakirliği ile öne çıkan bölgelerde kesim yapacaklarını anlatan Bardakoğlu; Balkanlar, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile Türk Akraba topluluklarının bulunduğu yerlerde 8 bin 370 adet kurban keseceklerini belirtti. Bardakoğlu Türkiye'de kesilen kurbanlardan arta kalan etleri de kavurma yapıp 2-3 kiloluk ambalajlarda Afrika ülkelerine göndereceklerini kaydederek "Kutuların üzerine Türkiye'deki Müslüman kardeşlerinizin hediyesidir yazarak Afrika'ya göndereceğiz. Bu konuda Türk Hava Yolları da ücretsiz taşıma yapacak. Bu ülkelerde öyle Müslümanlar var ki sadece bayramda et görebiliyor" diye konuştu.

BAYRAM AYNI GÜN KUTLANACAK

Ali Bardakoğlu bu yıl Kurban Bayramı'nın 8 Aralıkta kutlanacağını ve hacıların 7 Aralık'ta Arafat'ta olacağını sözlerine ekledi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.