Odundan Sanat Eseri

Odundan Sanat Eseri
Ahşap ustası Kahraman, Kazdağlarının eteklerindeki zeytin, ceviz, meşe ve kayın gibi ağaçların yakılması için ayrılan kısımlarından ve köklerinden dekoratif eşyalar üretiyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Niyazi Kahraman, ağaçların yakacak olarak ayrılan kısımları ve köklerini dekoratif eşyalara dönüştürüyor. 

Kaselerden sunum tabaklarına, kesme tahtalarından kütük masa ve sehpalara kadar birçok dekoratif eşya üreten ahşap ustası, Kazdağları'nın eteklerindeki zeytin, ceviz, meşe ve kayın gibi ağaçların odun olarak ayrılan parçaları ve köklerine şekil veriyor. 

Edremit'teki marangoz atölyesinde eşi Naide ile çalışan ahşap ustası Niyazi Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeden topladığı zeytin, ceviz, meşe ve kayın gibi ağaçların atık parçalarını ve köklerini yeniden değerlendirdiklerini, karıncaların yuva yaptığı ağaç kısımlarından bile süs eşyaları elde ettiklerini söyledi.

Atık ağaç parçalarına yeniden hayat verdiklerini anlatan Kahraman, "Yörede odun olarak yakılan atık ağaçlardan biz çeşitli materyaller, evsel gereçler, zeytin ağaçlarından genellikle otellere kesme tahtaları, zeytin sunum tabakları, kaseler, çoğunlukla kütük masa ve sehpalar üretiyoruz. Kimsenin önemsemediği, uğraşmak istemediği herhangi bir malzemeyi bir objeye dönüştürüp kullanıma sunuyoruz" dedi.
AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.