Gribe Önlemi Böyle Alın

Gribe Önlemi Böyle Alın
Prof. Dr. Ceyhan, "Gripten korunmak için alınacak önlemlerden biri hasta kişilerle mümkün olduğu kadar temas etmemektir. Hasta kişiye 1 metreden fazla yaklaşmak virüs bulaşma riskini artırır" dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gripten korunmak için alınacak bazı kişisel önlemler olduğuna işaret ederek, "Bunlardan biri de hasta kişilerle mümkün olduğu kadar temas etmemektir. Bir metre mesafe çok kritik bir mesafedir. Hasta kişiye 1 metreden fazla yaklaşmak virüs bulaşma riskini artırır" dedi.

'Grip ölüme yol açabilen bir hastalıktır'

Prof. Dr. Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada her yıl yaklaşık 500 bin kişinin gripten öldüğüne dikkati çekti. Gribin ölüme yol açabilen önemli bir bulaşıcı hastalık olduğunu vurgulayan Ceyhan, hastalığın önemli olmasının alınacak koruyucu tedbirleri de önemli kıldığını belirtti.

"En etkili yöntem aşı olmak"

Gripten korunmak için hapşırırken ya da öksürürken avuç içine değil kol içi ya da mendil kullanılmasının alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini belirten Ceyhan, hasta kişilerin evlerinde istirahat etmeleri, toplumdan uzaklaştırılmaları için çalışıyorlarsa rapor verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ceyhan, "65 yaş ve üzerindekiler, kronik kalp ve akciğer hastalığı olan yetişkinler ve çocuklar, böbrek hastalığı olanlar, şeker hastalığı olanlar, sağlık personeli ve hastane çalışanları, okul, fabrika gibi topluluklarda, bakımevlerinde kalan ve sürekli hastalığı olanların grip aşısı yaptırması lazım. Gripten korunmak için en etkili yöntem aşı olmaktır. Risk grubundaki kişilerin aşı olması gerekir" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.