Uzmanlardan Uyarı! Soğuk havalarda ne yapılmalı?

Uzmanlardan Uyarı! Soğuk havalarda ne yapılmalı?
Uzmanlar içerisinde bulunduğumuz kış ayının en çetin günlerinde soğuktan korunmak için ne gibi tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.İşte uzmanlardan altın değerinde öneriler...

SOĞUK HAVADAN KORUNMA YOLLARI! SOĞUKTA NELER YAPILMALI?

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Rezzan Okyay Budak, kış aylarında sık görülen yüz felci, kulak iltihapları ve üst solunum yolu hastalıklarının erken dönemde tedavi edilmediği takdirde ciddi rahatsızlıklara sebep olabileceğini belirtti.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Rezzan Okyay Budak, "Bildiğiniz üzere kış mevsiminde havaların bu sene özellikle mevsim normallerinin altına düşmesi nedeniyle korunma amaçlı birkaç öneri sunmak istedik. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli hekimler olarak soğuk havalarda özellikle sabah erken saatler ve gece geç saatlerde dışarı çıkarken bere atkı ve eldiven yardımı ile soğuktan korunmayı öneriyoruz. Yüz felcinden korunma amacıyla özellikle soğuk havalarda motosiklet kullanılmamasını ve ani ısı değişikliklerinden kaçmak amacıyla oda ısılarını 25 derecede tutulması gerektiğini öneriyoruz. Soğuk havalardan dolayı yüz felci durumuyla karşılaşan vatandaşlarımızın tedavisinin bir an evvel başlaması gerektiğinden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmaları gerektiğini önemle vurguluyoruz" dedi. Kulak iltihaplarının geçirilen gribal enfeksiyonlardan sonra düzenli ilaç kullanılmaması sonucu geliştiğini vurgulayan Budak, "Yaşlı ve çocukların mümkün oldukça soğuk günlerde dışarı çıkmamalıdır Bulaşıcı hastalıklardan olan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların özellikle kalabalık ortamlarda bulaşma riskinin arttığı göz önüne alınarak hastayken kalabalık ortamlardan kaçınarak kendinizi ve de çevrenizdeki insanları hastalıklardan koruyabilirsiniz. Kulak iltihaplarının geçirilen gribal enfeksiyonlardan sonra düzenli ilaç kullanılmaması sonucu geliştiği unutulmamalıdır. Beslenmenin enfeksiyonlarda çok önemli bir yeri olduğu özellikle C vitamini içeren gıdaların dengeli olarak tüketilmesi hastalığa yakalanma riskimizi belirlediği unutulmamalıdır. Son olarak hiçbir vatandaşımızın alanında uzmanlaşmış tıp doktorları tarafından reçete edilmedikçe antibiyotikler başta olmak üzere hiçbir ilaç kullanmamalarını önemle arz ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.