Soğan suyu her derde deva! (ZAYIFLAMA//ETKİ)
Soğan Suyunun Faydaları! Soğan suyu ne zaman hangi durumlarda tüketilmeli? Soğan suyu neye iyi gelir?
Soğan suyu bildiğiniz üzere oldukça etkili bir bitkisel iksirdir. Soğan suyu hem zayıflamak hem de adet söktürmek, ödem atmak, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi değişik bir takım amaçlarla kullanılabilmektedir. Soğan Suyunun Faydaları elbette soğan suyunun içilmesindeki yöntem ve zamanlamayla oldukça yakından alakalıdır. Şimdi sizlere soğan suyunun değişik hastalıklar, rahatsızlıklar veya kilo vermek için kullanımı hakkında bilgiler verecek ve soğan suyu nasıl ve ne zaman içilmeli sorusuna yanıtlar vereceğiz. Ama öncelikle soğan suyu neye iyi gelir ve soğan suyunun faydaları nelerdir kısaca bunu anlatalım.
Soğan Suyu Faydaları
• Soğan suyu kansere iyi gelir. Kanserin bitkisel tedavisi amacıyla faydaları olan kersetin enzimi soğanda bolca ihtiva edilmektedir.
• Soğan özellikle mide ve bağırsak kanserlerine karşı koruma sağlar. Düzenli olarak soğan yiyen kişilerde yumurtalık, bağırsak, gırtlak kanseri çeşitlerinin görülme sıklığı ve ihtimali oldukça azalmaktadır. Soğan ve sarmısakta yer alan bir takım bitkisel kimyasalların vücutta gerek iyi huylu (selim) gerekse kötü huylu (habis) tümör gelişimini engelledikleri bilinmektedir.
• Soğan suyu balgam söktürmek için faydalıdır. Özellikle bronşit ve solunum yolu hastalıklarında görülen balgam şikayetlerini azaltmak için uzmanlar soğan yenmesini tavsiye ediyorlar. Soğan suyu da soğanın kendisi gibi balgamı yumuşatmak ve azaltmak için fayda sağlamaktadır.
• Soğan suyunda bulunan kükürtlü bitkisel enzimlerin özellikle bronşit hastalığına bitkisel çözüm olduğu bilinmektedir. Bunun yanında soğan suyu astım nöbeti şikayetleri olanların astım krizlerini de önemli ölçüde azaltmaktadır. Soğan suyunda bulunan bazı maddeler alerjik astıma bitkisel çözüm de dahil olmak üzere değişik astım türlerinin doğal yollardan tedavisinde kullanılmaktadır.
• Soğan suyunun bir diğer faydası ise kadınlarda menopoz sonrası dönemde daha fazla görülen kemik erimesine karşı bitkisel çözüm alternatifi getirmesidir. Kuru beyaz soğanda yeralan GPCS adlı bileşimin kemik erimesine karşı etkili olduğu belirtiliyor.
• The Journal of Agriculture and Food Chemistry adlı dergide yayınlanan bir araştırma sonucuna göre, beyaz kuru soğanda yeralan bir bileşim kemikleri güçlendiriyor ve kemik erimesini önlemede yararlı oluyor.
• Kan pıhtılaşmasını düzenler. İçindeki esterler kanın pıhtılaşmasını önleyici etkidedir.
• Taşıdığı flavonoid damarları genişleticidir.
• Yapılan bir çalışmada pişmemiş soğanın yemek sonrası kan plazması total gliserit miktarını düşürdüğü saptanmıştır.
• Kan şekeri ve tansiyon düşürücü özelliğinin yanında birçok çok vücut fonksiyonu üzerinde de olumlu etkileri vardır.
• Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu soğanın damar sertliğinden koruma ve iştahsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir.
• Mide mukozasındaki bezlerin salgısına uyarıcı etki yaptığından dolayı iştah açıcı yönü vardır.
• Bronşit, öksürük, boğaz iltihabı ve boğaz ağrısı için soğan suyuyla balın karıştırılmasıyla hazırlanan macun yararlı etkilerde bulunur.
• Kuru soğandaki dimethylthiophen grubu ve türevleri ile isofucosterol etkin maddeleri menopoz şikâyetlerinde görülen ateş basmalarına karşı etkilidir.
• Vücudda üretilen kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon un üretimi için cystein maddesinin soğan yenilerek alınması gerekiyor.
• Soğandaki cystein maddesi balgam sökücü olarak eczanelerde satılan bazı ilaçların ana maddesiyle aynıdır.
• Soğanın içinde serbest radikalleri zararsız hale getiren Quercetin adlı güçlü bir antioksidan bulunur.
• Soğan, sarımsak, turp, kereviz, lahana gibi sebzelerin içerdiği kükürtlü bileşikler mide kanseri ve bazı kanser türlerinin oluşma riskini azaltır, vücuttaki zararlı maddelerin etkisiz hale getirilmesini sağlarlar.
• Soğanın şifa verici özelliğinin arkasında içerdiği kükürtlü bileşikler yatmaktadır. Bu nedenle soğandaki kükürtlü bileşenleri yok etmemek için soğanın çiğ tüketilmesi faydalı olacaktır.
• Kuru soğan kesildiğinde içerisindeki uçucu yağ asitleri de gideceği için bilhassa salata ya da yemeklerde kullanımı durumunda soğanın faydaları tam anlamıyla oluşmamaktadır. Bu durumda kuru soğanı tek başına ve aşağıdaki bitkisel kürlerde önerildiği miktarlarda tüketmekte fayda vardır.
Soğan Ne Zaman Yenmeli
Soğan düzenli ve sürekli şekilde çiğ olarak yenmeli ya da günde üç kez yemeklerden önce bir çorba kaşığı soğan suyu içilmek suretiyle tüketilmelidir. Bazı sorunlar için de kür şeklinde kullanımı önerilmektedir. Soğan kürü uygulaması yapılırken taze olarak hazırlanması ve ılık olarak içilmesi gerekiyor.
Soğan Suyu Nasıl Kullanılır?
Soğanın özünü çıkarmak için; öncelikle soğanı 4 eşit parçaya bölüp tencereye kaynatmak için koyuyoruz. Üzerine su ilave edeceğiz fakat bu eklediğimiz su ne az ne çok olacak. Yaklaşık 10 dk süren kaynama işlemi bittiğinde bir bardak kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Su boz renkte olacaktır.
Daha Parlak Saçlar İçin: Soğanda bulunan kükürt baş derisini besler ve saçların parlamasını sağlar.
Sivilceler İçin: Sivilceleriniz için orta boy soğanın baş kısmına vurarak parçaladıktan sonra kabuğu ile beraber cam bir kavanoz içindeki 1 litre ılık suya koyarak bir gece beklettikten sonra sabah aç karnına 1 su bardağı bu sudan içmeniz öneriliyor. Bu kürü aksatmadan on gün boyunca devam edin.
Soğan Suyu Kürü: Soğan, çok besleyicidir , doğal bir antibiyotiktir. Ayrıca, soğan suyu iyi bir idrar söktürücüdür… Soğan suyunun zayıflamaya yardımcı olduğu ise pek bilinen bir şey değil. Zayıflamayı sağlayan, soğanın idrar söktürücü olması.
Vajinal Akıntıyı Gidermek İçin Soğan Suyu Kürü: 1 orta boy beyaz soğanı ( kırmızı ve mor soğan olmaz ) dörde bölün. önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya koyarak 5 dakika kaynattıktan sonra içine başka bir şey katmadan öğle ve akşam yemeklerinden önce 1er bardak suyunu için.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.