Tongüç: Kurtulmayan kurtaramaz!

Tongüç: Kurtulmayan kurtaramaz!
Gençliğin milli ve manevi bakımdan büyük bir buhran yaşadığını söyleyen AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç "Kurtulmayan kurtaramaz. Bu yüzden işe gençliğin kurtuluşu ile başladık. Bizler Edirne'den Kars'a milli, manevi ve ahlaki temelleri esas alarak bir k

Yalova-Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversite Komisyonu'nun ilk adım tanışma Kampı İhlas Armutlu Tatil Köyü'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AGD Şube Üniversite Komisyonu Başkanı Ömer Çalışkan ve İstanbul'da okuyan çok sayıda üniversiteli genç katıldı. 

"Gençlik bu ülkenin en büyük kazanımıdır"

Toplantının başında gençlere hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizden bahsetti. Dünyanın bir medeniyet buhranı yaşadığını belirten Kurtulmuş, bu kaostan çıkışın yegane adresinin milli görüş olduğunu söyledi. Türkiye'nin elinde önemli bir gençlik potansiyeli bulunduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Ülkeleri ileriye götürecek olan gençlerdir. Bu gençlik potansiyelimizi en iyi şekilde ülkenin geleceği için harekete geçirmek zorundayız. Gençler, yeniden büyük Türkiye'yi ve adil bir düzeni kurma kararlığında olmalıdır." diye konuştu. Türkiye'de uzunca bir süredir gençlerin depolitize edildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Kendi medeniyet değerlerine bağlı inançlı, iyi yetişmiş, azimli ve gelecekte gerçekten bütün insanlığa faydalı olmak için şimdiden vakitlerini enerjilerini kullanan gençler bu ülkenin en büyük kazanımıdır."şeklinde konuştu. 

"Gençlik öz değerlerinden bihaber"

Toplantıda konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Türkiye'nin en önemli problemlerinden birinin gençliğe yeterince ehemmiyet verilmemesi olduğunu ifade ederek "Gençlerin üzerine titremeyen, onların problemlerine çözüm bulamayan bir ülkenin geleceği karanlıktır."diye konuştu. Kendi öz değerlerinden bihaber yetişen gençliğin mutluluğu ve huzuru bugün sinema salonlarında ve stadyum köşelerinde aradığını ifade eden Tongüç, "Bu ne hazin bir durumdur. Bu ne acıklı bir tablodur. Taşıdığı yüksek karakter itibariyle parmakla gösterilen bir milletin torunları bugün meyhane sıralarında heba oluyor. Anne babasına üf demenin bile yasaklandığı bir dine inanan bu milletin çocukları ebeveyn katili oluyor. Bu gidişat hayra alamet değildir. Hiç kimse bu tahribatın hesabını veremez."şeklinde konuştu.

"Kurtulmayan kurtaramaz"

Kurulduğu günden bu yana milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmenin çabası içerisinde "insanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır" inancıyla gece gündüz çalışan AGD'nin bu gidişata dur diyecek kararlılıkta olduğunu dile getiren Tongüç, "Kurtulmayan kurtaramaz. Bu yüzden işe gençliğin kurtuluşu ile başladık. Bizler Edirne'den Kars'a milli, manevi ve ahlaki temelleri esas alarak bir kurtuluş seferberliği başlattık. Allah'a şükürler olsun ki bugün başlattığımız bu seferberliğin meyvelerini görmek bizlere mutluluk veriyor. Ülkenin dört bir tarafında inançlı ve azimli kadrolarımız geleceğin inşası için çalışıp çırpınıyor. Bizler rabbimiz güç ve kudret verdikçe, varımızı yoğumuzu bu uğurda harcamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Toplantıda Yazar Mahmut Toptaş, İlahiyatçı Dr. Şerafettin Kalay, İlahiyatçı-yazar Ebubekir Sifil, Yazar Harun Macit birer seminer verdiler. Çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı ve iki gün süren toplantı, kamp değerlendirmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.