Çubukçu'dan örnek atama

Çubukçu'dan örnek atama
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, uzun Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine, hem bir engelli çocuk annesi hem de genç bir kadın bürokrat olma özelliğini taşıyan Reyhan Gazel’i atadı.

Türkiye’deki engelliler ile ilgili faaliyetleri düzenleyen kurum olma özelliğindeki Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığı’na Milli Eğitim Bakanlığı’nda şube müdürlüğü görevini yürüten yazar Reyhan Gazel atandı. Gazel’in kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Gazel’in bu göreve atanması, engelli dernekleri tarafından da çok olumlu bir atama olarak değerlendirildi. Bakan Çubukçu’nun aynı zamanda bir engelli çocuğu bulunan ve yıllardır engelli hakları için mücadele veren Reyhan Gazel’i ilgili kurumun Başkan Yardımcılığı’na atamasının, bu alandaki çalışmalar için çok yerinde bir karar olduğuna dikkat çekildi. Serebral palsili çocuklar ve ailelerinin sorunlarını duyurmak ve bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yürütmek üzere kurulan Serçev’in de kurucu üyeleri arasında bulunan Reyhan Gazel’in, bundan böyle karar alma mekanizmalarında tüm engelliler için benzer çalışmaları yürüteceği dile getirildi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun yaptığı bu son atama, bağlı kuruluşlardaki kritik görevlere kadın bürokratları atama geleneğinin de yeni bir uzantısı oldu. Çubukçu göreve geldiği günden bu yana kadına yönelik ayrımcılığın sonlandırılması, sosyal ve ekonomik hayatta kadınların statülerinin yükseltilmesine yönelik adımlar atılmasının önemine dikkat çekiyor.

REYHAN GAZEL ÖZGEÇMİŞ
1973 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Ankara Kemal Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünü bitirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi Eğitim yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. Çalışma yaşamına 1991 yılında Tercüman Gazetesinde muhabir olarak başladı. 1994 yılında Uşak’ın Kılcan Köyü’ne İlkokulu öğretmeni olarak atandı. 1995 yılından itibaren Mamak Atlıoğlu İlköğretim okulunda sınıf öğretmenliği, Ankara Yenimahalle Alparslan Lisesi’nde ve Ankara Çayyolu 75. Yıl Lisesi’nde felsefe grubu öğretmeni olarak çalıştı. M.E.V.Gökkuşağı İlköğretim Okulunda müdür yardımcılığı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü’nde önce AB ve Projeler Şube Müdürlüğü daha sonra Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Aynı zamanda SERÇEV (Serebral Palsili Çocuklar Derneği) kurucu üyesi, engellilerle ilgili birçok sivil toplum kuruluşunun da aktif üyesidir. Hilmi Ziya Ülken özelinde Türk Düşüncesinde ‘geist’ çalışması, Felsefe Grubu Ders Kitabı, deneme türünde Yürek Felsefesi isimli kitapları bulunmaktadır. Basıma hazır ‘sevgi’ denemeleri ve ‘insan’ üzerine denemeleri vardır. Aralık 2008 tarihinde Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı olarak atandı. Evli ve 1 çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.