Yeşilay, aileleri ve eğitimcileri uyardı

Yeşilay, aileleri ve eğitimcileri uyardı
Yeşilay Ankara Şubesi Bağımlılık yapan maddelerin kullanımı konusunda yapılan anket sonuçlarının uyuşmasına dikkat çekip; ailelere- Okul yöneticilerine ve Öğretmenlere çağrıda bulunarak, eğitim görülen her alanda Yeşilay Kulübü oluşturulmasını ist

2008-2009 Öğretim Yılının başlaması ile İçanadolu' da ki tüm eğitim kuruluşlarını ziyaret ederek öğrencileri “Uyuşturucu maddeler” konusunda seminerlerle aydınlatan Yaşilay Ankara Şubesi yöneticileri, birçok kuruluşların bu konuda yaptıkları anket sonuçlarının uyuşmasına dikkat çekerek, bağımlılık yapan ve uyuşturucu maddelerin kullanımında yaş oranının 10’lara kadar inmesinin tehlikesine işaret edip, aileleri ve tüm eğitim kurumları ile eğitimcileri tehlikeye karşı uyarıp, acil önlemler alınmasını istedi.

Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak ile Dernek yöneticileri Metin Kemal KUMAL, Ahmet SAYLAM, Alpaslan PEHLİNANTÜRK, Korkmaz TAŞKIN, Ruşen BİLGE, Metin Yavuz, Şükrü YÜCEL, Yücel HALACOĞLU, Ali Cafer COŞKUN ve Murat ATAK hemen hemen her gün İlköğretim Okullarını ve Liseleri ziyaret edip, birçok yayınlarla çocukları ve gençleri uyuşturucu batağından uzak tutmak için çabalar sarf etmekteler.

Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, bu tehlikeyi önlemedeki yükü sadece Yeşilay'a yüklemenin çok yanlış duygu olduğuna işaret ederek, ailelere, okul yöneticilerine ve tüm öğretmenlere şu uyarılarda bulundu.

“Bağımlılık yapan maddelerin kullanımının yaygın hale geldiği ve her geçen gün bu maddeleri kullanan gençlerin sayısının arttığı çeşitli kuruluşlar tarafından yapılan anket sonuçlarında da görülmektedir. Okul yöneticileri, öğretmenler ve anne babalar geleceğimizin teminatı ve ulusumuzun yarınlarını temsil eden gençlerimize sahip çıkmak ve onların sorunları ile yakından ilgilenmek herkese düşen ve ihmal edilmesi mümkün olmayan bir görevdir. 

Gençlerimizle bu günden ilgilenmez, onların sorunlarına eğilme ve onların sorularına çözüm bulmaz isek, onları birtakım karanlık çevrelerin ve denetimden uzak ortamların içine atmış oluruz. 

Bunu önlemek için gelişme çağında olan öğrencilerimizle çok yakından ilgilenerek onların sorunlu olduğu konularında aydınlatmak ve özellikle bağımlılık yapan sağlığa zararlı olan bu maddelere karşı uyarmak devletin Anayasa ile yüklenmiş olduğu bir görevdir. 

Toplumumuzda artan kötü alışkanlıklar göze alındığında ilköğretim okullarında YEŞİLAY KULÜBÜ oluşturmanın ne kadar elzem olduğu ortadadır. Bu zorunlu görevde idarecilerimizin hassasiyetle caba göstermesini ve öğretmenlerimizin de görev alıp çalışmalarını bekliyoruz. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi olarak okullarımızın ihtiyacı olan her türlü dokümanlar la destek sağlayacağımızı bildiririz. Dergi, broşür, afiş, CD mevcut olup okullarımızdan gelecek talepleri beklemekteyiz. 

Ayrıca tüm okullar dokümanları web adresimiz olan www.yesilayankara.org.tr den bulabilirler. Herkesin 2008-2009 öğretim yılında gönüllü YEŞİLAY'cı olmasını istiyoruz. 

Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak bir eğitim öğretim yılı geçirmesi dileğiyle çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz.
Yine birçok STK ile yapmış olduğumuz toplantılarda 4207 sayılı Kanun ve uygulamalarında bazı iş merkezlerindeki restoran ve kafeteryalarda, otellerin lobilerinde uygulanmadığını, bu konularda ilgili bakanlık ve kuruluşlarla görüşmeler yapılarak sorunun giderilmesi için çalışmalar başlattık.”

Göktürk Tunçtürk-millitaraf.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.