Erkekler kadınlardan daha aktif

Erkekler kadınlardan daha aktif
İngiltere'de yapılan iki yeni araştırma gençlikte ve yaşlılıkta kadınların erkeklere oranla, fiziksel olarak daha az aktif olduklarını ortaya çıkardı.

Okul yaşındaki çocuklar ve yetmiş yalın üstündeki kişilerin aktiflik derecesini inceleyen uzmanlar, iki grupta da, erkeklerin daha hareketli ve aktif olduklarını keşfetti. 

BBC'de yer alan bilgilere göre, kız çocukların teneffüslerde erkeklere göre %6 daha az hareket ettikleri görüldü. On, onbir yaşlarındaki çocukları inceleyen uzmanlar, kızların genelde küçük gruplar halinde toplanarak sözlü oyunlar oynadıklarını, sohbet ettiklerini ve sosyalleşme içerisinde olduklarını; erkeklerinse geniş gruplar halinde futbol gibi fiziksel aktivitelerde bulunduklarını belirtti. Bu durumun obezite gibi sorunların genelde kızlarda ortaya çıkmasının ardında yatan sebep olabileceği söylendi. Okul yönetimlerinin kızları daha aktif olmaya teşvik edecek ekipman sağlamaları gerektiği söylendi. 

Yetmiş üstündeki grupta da benzer sonuçlar elde edildi ve genel olarak hem kadın hem de erkeklerin bu yaştan sonra hareketsiz bir yaşam sürdükleri gözlemlendi. Ancak yine de erkekler kadınlardan daha hareketli. Uzmanlar hareketli ve dinçleştirici aktivitelerin kemik ve eklemleri güçlendirdiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.