BM'den Myanmar'a çağrı! İzin verin

BM'den Myanmar'a çağrı! İzin verin
BM Arakan'daki yardım faaliyetlerinin ciddi engellemelerle karşılaştığını belirterek, Myanmar hükümetine yardım faaliyetlerine izin vermesi çağrısı yaptı.

BM Arakan'daki yardım faaliyetlerinin büyük çoğunluğunun ya askıya alındığını ya da ciddi engellemelerle karşılaştığını belirterek, Myanmarhükümetine yardım faaliyetlerine izin vermesi çağrısı yaptı

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Birleşmiş Milletler (BM) ve ilgili yardım kuruluşlarının Arakan'ın  kuzeyindeki faaliyetlerinin ya askıya alındığını ya da ciddi ölçüde kesintiye uğratıldığını söyledi. 

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR DERME ÇATMA BARAKALARDA YAŞIYOR

Dujarric, basın brifinginde yaptığı açıklamada, Arakan'dan Bangladeş'e kaçan 370 binden fazla Rohingyanın (Arakanlı Müslüman) derme çatma barınaklarda yaşamaya çalıştığını, Bangladeş hükümetinin sığınmacılara kamp kurulması için BM'den yardım istediğini belirtti.
 
BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine ait (UNHRC) yardım uçağı ile  Birleşik Arap Emirliklerinin yardım uçağının 25 bin kişilik yardım malzemeleri  ile Bangladeş'in Cox's Bazar kentine ulaştığını kaydeden Dujarric, 120 bin kişiye  yardım ulaştıracak diğer seferlerin de hazırlanmakta olduğunu ifade etti.
 
Dünya Gıda Programının da bölgeye 130 bin kişilik gıda yardımı  ulaştırdığını dile getiren Dujarric, sınırın Myanmar tarafında ise yardım  faaliyetlerinin yürütülemediğini kaydetti. 

"YARDIMLARA İZİN VERİN"

 "BM ve ilgili uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan'ın kuzeyindeki  faaliyetlerinin büyük kısmı ya askıya alındı ya da ciddi biçimde kesintiye  uğratıldı." diyen Dujarric, şunları kaydetti:
 
"BM ve diğer kuruluşlar insani yardım ihtiyacı olan bölgelere ulaşmak  için Myanmar hükümetine destek önerisinde bulunuyor. İnsani yardımlara mümkün olan en kısa sürede tekrar başlayabilmek için yetkililerle görüşmelerimizi  sürdürüyoruz."
 
Dujarric, Arakan'ın Rathedaung bölgesinden gelen şiddet olayları,  yangın ve on binlerce insanın yerlerinden edildiği haberleri nedeniyle endişeli  olduklarını söyledi.
 
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de etnik temizlik riski  endişesini daha önce dile getirdiğini anlatan Dujarric, bölgeden gelen  fotoğrafların "yürek parçalayıcı" olduğunu ve uluslararası kamuoyunun Rohingyalara daha fazla destek vermesi gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.