Altın fiyatlarında gerileme!

Altın fiyatlarında gerileme!
Altın fiyatları, yeni haftaya hafif bir düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan düşük enflasyon verileri, Fed'in faiz indirimi beklentisini güçlendirmiş ve altın fiyatlarının yükselmesine yol açmıştı. Ancak yeni haftanın ilk gününde eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik silahlı saldırıya rağmen, altın fiyatları sınırlı bir düşüş gösterdi.

Piyasalar, ABD Başkan Adayı Donald Trump'a yönelik saldırının onun zaferini daha olası hale getirdiğine inanıyor. Bu durum, siyasi belirsizliği artırarak piyasaları etkiliyor. Ayrıca, ABD enflasyon verileri ve Fed'in faiz kararına ilişkin beklentiler de altın fiyatlarını şekillendirecek faktörler arasında yer alıyor.

GEÇEN HAFTAKİ SERT YÜKSELİŞ

Geçtiğimiz hafta ABD'de açıklanan enflasyon verileri, piyasa beklentilerinin altında kaldı. Aylık enflasyon yüzde -0,1, yıllık enflasyon ise yüzde 3 olarak gerçekleşti. Bu verilerin ardından Fed'in faiz indirimi yapma ihtimali arttı ve altın fiyatları ons başına 2,425 dolara kadar yükseldi.

Beklentilerin üzerinde gelen üretici enflasyonu ve kâr satışlarının birleşmesiyle altın fiyatları bir miktar geriledi, ancak haftayı yükselişle tamamladı. Böylece, ons altın üst üste üçüncü haftada da artış göstermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.