TOKİ zam oranı ne kadar oldu? TOKİ konut taksit artışı ne kadar?

TOKİ zam oranı ne kadar oldu? TOKİ konut taksit artışı ne kadar?
TOKİ, geleneksel olarak taksit artışlarında bu yıl bir değişiklik yapılarak TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranı referans alındı. Peki, TOKİ taksit bedelleri ne kadar oldu? TOKİ zam oranı ne kadar oldu? TOKİ konut taksit artışı ne kadar? İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından yapılan konut ve arsa taksit artış oranlarında önemli bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

TOKİ KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU 2024?

TOKİ, geleneksel olarak memur maaş artışlarına göre aylık taksit artışlarını belirlerdi. Ancak bu yıl yapılan bir değişiklikle TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranı referans alınmaya başlandı. Bakan Kurum'un açıklamasına göre, taksit artış oranı yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirlendi. Bu düzenlemeyle birlikte vatandaşlar, taksit ödemelerinde yüzde 50 oranında indirim sağlanmış oldu.

Bakan Kurum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.