Yıldız Sarayı nerede, ziyarete açıldı mı? Giriş ücreti var mı, ne kadar? Yıldız Sarayı müzekart geçerli mi?

Yıldız Sarayı nerede, ziyarete açıldı mı? Giriş ücreti var mı, ne kadar? Yıldız Sarayı müzekart geçerli mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde açıklama yaptı. Yıldız Sarayı'nı ziyaret etmek isteyen vatandaşlar girişlerin ücretli olup olmadığını, hangi tarih aralığında açık olduğunu merak ediliyorlar. Peki, Yıldız Sarayı nerede, ziyarete açıldı mı? Giriş ücreti var mı, ne kadar? Yıldız Sarayı müzekart geçerli mi? Detaylar haberimizde...

Restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı, dört bir yanından gelen ziyaretçilerin kullanımına sunulmuştur.

haber-fotografi-27.jpg

YILDIZ SARAYI GİRİŞ ÜCRETİ VAR MI, NE KADAR?

Yıldız Sarayı'nın açılışıyla birlikte vatandaşlara sevindirici bir haber verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı'na girişlerin Ağustos ayının sonuna kadar ücretsiz olacağını duyurdu. Bu süre zarfında ziyaretçiler, sarayı herhangi bir ücret ödemeden gezme imkanı bulacaklar.

MÜZEKART GEÇERLİ Mİ?

Yıldız Sarayı'na girişlerde Müzekart'ın geçerliliği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, genellikle devlet müzelerinde ve saraylarda Müzekart geçerli olabiliyor. Yıldız Sarayı'nda da benzer bir uygulamanın olup olmadığını öğrenmek için ziyaret öncesinde ilgili müze yetkilileriyle iletişime geçilmesi tavsiye edilir.

haber-fotografi-28.jpg

YILDIZ SARAYI NE ZAMAN YAPILDI?

Yıldız Sarayı, ilk olarak Sultan III. Selim döneminde (1789-1807) Mihrişah Sultan için yaptırılmıştır. Ancak, sarayın büyük kısmı ve önemi, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamid (1876-1909) döneminde artmıştır. II. Abdülhamid, sarayı ana ikametgâhı olarak belirleyip, burada 33 yıl boyunca ülkeyi yönetmiştir.

YILDIZ SARAYI HAKKINDA

Yıldız Sarayı, İstanbul Boğazı'na ve Marmara'ya hâkim yüksek bir arazi üzerine inşa edilmiştir ve Osmanlı Devleti'nin İstanbul'daki son büyük sarayıdır. 500.000 m² alana sahip olan saray, devlet yönetimi, harem ve dış bahçelerden oluşan üç ana bölümden meydana gelir. Dış bahçe kısmı günümüzde Yıldız Parkı olarak halka açıktır. Yıldız Sarayı, aynı zamanda tiyatro, müze, kütüphane, eczane ve hayvanat bahçesi gibi çeşitli sosyal ve endüstriyel işlevlere sahip yapılarla donatılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.