Alt bedeniniz üst bedeninizden 2 beden fazla mı? İşte çözümü bu kadar basit

Alt bedeniniz üst bedeninizden 2 beden fazla mı? İşte çözümü bu kadar basit
Lipödem, sıklıkla "ağrılı selülit" ya da "ağrılı yağlanma sendromu" olarak adlandırılan bir sağlık sorunudur. Lipödem, bacaklarda deri altındaki yağ dokusunun anormal derecede artmasıyla karakterize edilir. Bu durum, bacakların kalınlaşmasına neden olur ve genellikle alt bedenin üst bedenden belirgin şekilde fazla olmasına yol açar. Peki, bu sorunun üstesinden gelmek için neler yapabilirsiniz? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal bir çözüm...

Lipödem, genellikle kadınlarda görülen ve bacaklarda, bazen de kollarda aşırı yağ birikimiyle karakterize edilen bir durumdur. Bacaklarda ve kalçalarda görülen bu yağlanma, genellikle ağrılı olabilir ve bu bölgelerde şişlikler ve asimetriye neden olabilir. Lipödemin kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, hormonal değişikliklerin ve genetik faktörlerin rol oynadığı düşünülüyor.

haber-fotografi-31.jpg

DOĞAL İÇERİKLERLE HAZIRLANAN KARIŞIM

Lipödem ile başa çıkmak ve bacaklarınızı inceltmek için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir karışım mevcut.

İşte tarifi:

Malzemeler:

  • 1/2 litre su
  • 5 dilim salatalık
  • 10 yaprak taze nane
  • 1/2 limon
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Hazırlık ve Kullanım:

  1. Suyu bir şişeye veya büyük bir kaba dökün. Üzerine salatalık dilimlerini, taze nane yapraklarını, limonun suyunu sıkın, zencefili ekleyin ve elma sirkesini de ilave edin.
  2. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra, buzdolabında 1-2 saat bekletin. Böylece malzemelerin tüm faydalı özellikleri suya geçecektir.
  3. Hazırladığınız karışımı 15 gün boyunca, gün boyunca azar azar tüketin. Özellikle öğünlerden önce veya öğünler arasında içmek faydalı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.