Muharrem ayı 2024 ne zaman bitiyor? Muharrem ayının bitmesine kaç gün var?

Muharrem ayı 2024 ne zaman bitiyor? Muharrem ayının bitmesine kaç gün var?
Milyonlarca Müslüman ise Muharrem ayı son gününü araştırıyor. Muharrem ayı ne zaman bitiyor? Muharrem ayının bitmesine kaç gün var? İşte detaylar...

Müslümanlar için özel bir öneme sahip olan Muharrem ayı, her yıl dini takvimler doğrultusunda idrak edilir. İslam alemi, bu ay boyunca çeşitli ibadetlerde bulunur ve oruç tutar, özellikle Aşure günü önemli bir dini gün olarak kabul edilir. 2024 yılında Muharrem ayının ne zaman biteceği ve Safer ayının başlangıcı merak ediliyor. İşte detaylar...

MUHARREM AYI VE ÖNEMİ

Muharrem ayı, Hicri takvimin ilk ayıdır ve Hicri yılbaşının ilk günü olarak kabul edilir. İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından "Allah'ın ayı" olarak nitelendirilmiştir. Bu ay boyunca Müslümanlar çeşitli ibadetler yapar, dualar eder ve oruç tutar. Özellikle 10. günü olan Aşure Günü, Muharrem ayının en önemli günlerinden biridir.

MUHARREM AYI 2024 TAKVİMİ

2024 yılında Muharrem ayı, 7 Temmuz tarihinde başlamış olup, bu ay 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü son bulacak.

Muharrem ayının bitişiyle birlikte Safer ayı başlayacak. Safer ayının başlangıcı, birçok Müslüman için önemli bir tarihtir ve bu ayda da çeşitli dini etkinlikler ve ibadetler yapılır.

Muharrem ayının ardından Rebiülevvel ayında, Mevlid Kandili coşkuyla kutlanır. 2024 yılında Mevlid Kandili 14 Eylül Cumartesi gününe denk geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.