Motorine indirim geliyor: Akaryakıt fiyatlarında son durum

Motorine indirim geliyor: Akaryakıt fiyatlarında son durum
Motorin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere indirim geliyor.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin, motorin ve LPG fiyatlarında değişkenlik yaratmaya devam ediyor. 24 Temmuz 2024 itibarıyla motorin fiyatlarında indirim bekleniyor. Gece yarısından itibaren geçerli olacak bu indirimin detayları ve akaryakıt fiyatlarına dair bilgileri sizler için derledik.

MOTORİN FİYATINA NE KADAR İNDİRİM YAPILACAK?

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik, vergilerle birlikte akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Bu etkileşimler sonucunda, motorin fiyatlarında 1,59 TL'lik bir indirim bekleniyor. Bu indirim, gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek ve pompa fiyatlarına yansıyacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul'da motorin litre fiyatı şu an 45 TL'den satılıyor. Benzin ise ortalama 45,1 TL'lik fiyatıyla piyasada yer alıyor. Bu indirimle birlikte, motorin fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru dikkate alınıyor. Bu veriler ışığında, belli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.