28 Şubat Darbesi niçin POST-Modern? (MİZAH)

28 Şubat Darbesi niçin POST-Modern? (MİZAH)
Son zamanlarda darbelere “farklı” isimler konma modası başladı. İlk üç askeri darbe kısaca “darbe veya muhtıra” şeklinde adlandırılırken, 28 Şubat 1997’deki “post-modern darbe”, 27 Nisan 2007’deki ise &ldquo

Uzaktan kumandalı post

Halen Ergenekon Terör Örgütü Davasından yargılanan gazeteci Ümit Oğuztan, 28 Şubat darbesinin meşruiyet kazanması için parayla tutulan sözde “tarikat şeyhi” Ali Kalkancı'nın dergah içindeki inandırıcılığını arttırmak için bir dizi senaryolar hazırlamıştı. 

Altına bir koyun postu alarak dergaha iyice “postu seren” Kalkancı’nın karşısında da ayrı bir post bulunuyordu. "Post post" deyip geçmemek lazımdı. Zira post aynı zamanda “şeyh makamı” anlamına geliyordu. Kısacası dergahta postun yeri başkaydı. Sahte şeyhin karşısında duran postun önemi ise çok daha fazlaydı. Zira Kalkancı bazı kerametlerini (!) bu post üzerinden uyguluyordu. Kalkancı, herkesin gözünün önünde 'Şahı Nakşibendi Abdülkadir Geylani' diye bağırıyor, müritlerinin şaşkın bakışları arasında koyun postu Kalkancı'ya doğru geliyordu. 

Oysa işin sırrı kumandalı olmasındaydı. Ümit Oğuztan, Singapur'dan nesneleri hareket ettirmeye yarayan uzaktan kumandalı bir çip getirmişti. Postun içindeki çipin kumandası Ali Kalkancı'nın saatinin üzerindeydi. Kalkancı düğmeye bastı mı uzaktan kumandalı post uçuyor, müritlerse sevinçten uçuyordu.

Postun sahibi Kalkancı maskesi düşüp postu kaptırınca postu bu sefer başka yere serdi. Gerçi bu iş biraz riskliydi. Dergahta müritlerini uyuşturan Ali Kalkancı bu sefer uyuşturucu haplarla gençleri uyuşturacaktı. Ancak bu işte post kavgası ve sonunda postu deldirmek de vardı. Nitekim geçtiğimiz günlerde polis bir ihbar üzerine uyuşturucu imal edilen sözde deterjan fabrikasına baskın yaptı ve daha sonra da Kalkancı’yı kaptı. Post elden gitmiş, Kalkancı’nın işi şimdilik bitmişti. İşte bu sürecin başrolünde uzaktan kumandalı bir “post” olduğu ve darbeciler “post kavgası”nı kazanarak bankaların yönetimlerine “postu serip” içlerini boşalttıkları için 28 Şubat darbesine “post-modern darbe” denmişti.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.