Hizmet-İş'ten "Kadınlar Günü" mesajı

Hizmet-İş'ten "Kadınlar Günü" mesajı
Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şubesi Başkanı Doğan: "Cennet anaların ayakları altındadır"

Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut Doğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak toplumda kadının önemine dikkat çekti. 

Hz. Muhammed'in kadının toplumdaki yerini en güzel bir şekilde belirttiğini ifade eden Başkan Doğan, "Kadın, bir toplum bireyi olmaktan öte bir anadır ve gelecek kuşakların yetişmesinde büyük rolü vardır. Cennet anaların ayakları altındadır." dedi. 

Günümüz dünyasında ezilen, hor görülen kadının sorunlarının çözümüne Kadınlar Günü'nün yeterli olmayacağının altını çizen Mahmut Doğan, "Sevgili peygamberimiz, bundan asırlar önce insanlara hitap ettiği 'Veda Hutbesi'nde kadının toplumdaki üstün yerini belirterek gereken prensipleri koymuştur. Ne yazık ki insanlığa felaket getiren güç merkezli zihniyet, kadını bir meta gibi kullanmış, her türlü maksat için istismar ederek kadını sefalete itmiştir." şeklinde konuştu.

Doğan, "Toplumların huzur ve saadeti kadının saygınlığı ile doğru orantılıdır. Bu bakış açısı ile ve 'Dünya Kadınlar Günü' vesilesiyle, kadının toplumda her zaman saygın bir yerde bulunması için çalışmayı vazife sayan, bu saygınlığı kadının tabii bir hakkı olarak görüyoruz. Bu anlayışla dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum." diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.