İnşaatçı kadından kadınlara tavsiye

İnşaatçı kadından kadınlara tavsiye
İnşaattlarda çalışan Fatma Kacar'dan bayanlara tavsiye: Koşu yapmayı bahane ederek daha fazla yemek yemeyin

İnşaatta çalışarak geçimini sağlayan Fatma Kacar (75), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bayanlara koşu yapma bahanesiyle daha fazla yemek yememe tavsiyesinde bulundu.

Fatma Kacar, 30 yıldır inşaatlarda evinin nafakasını çıkarmak demir bağlıyor, betonları atıyor, kalıp söküyor. 

Alın teri ve helal kazanca önem veren Fatma Kacar'ın bu azmi herkesin takdirini topluyor. İnşaat ustası eşi Osman Kacar'ı 37 yıl önce kaybettikten sonra keser ve testereyi eline alan Fatma Kacar, oğulları Cumali ve Mehmet Kacar ile inşaatlarda ter dökmeye başladı. 

Yaşıtları evde torun bakarken Fatma Kacar, inşaatlarda sıcak ve soğuk demeden kalıp çakıp, keser sallıyor. 30 yıldır dur durak dinlenmeden çalışan Fatma Kacar'ın azmi görenleri şaşkına çeviriyor. 

Kadınların yürüyüşe çıkma bahanesiyle daha fazla yemek yediğini vurgulayan Fatma Kacar, "Kadınlar yürüyüşe çıkıyorlar, koşu yapıyorlar; eve gelince yarım ekmek yiyorlarsa bir ekmek yiyorlar. Bir bardak çay içiyorlarsa, 3 bardak içiyorlar. Ondan sonra da uyuyorlar. Kadınlar oturduğu yerden kalkamıyor çünkü iş yapmıyorlar. Herkesin çalışması lazım. Boş boş durmakla olmaz. " ifadelerini kullanıyor. 

Kacar, sinema filmlerinde rol almak, bu sayede kazanacağı para ile biriken sigorta primlerini ödeyip emekli olmak istiyor. 

Mesleği annesinden öğrenen Cumali Kacar ise annesiyle gurur duyuyor. 

Beraber inşaatlarda çalıştığı annesinin örnek bir anne olduğunu vurgulayan Kacar, "Çok mutluyuz. Annemin sağlığı yerinde. Şimdiye kadar da doktor yüzü görmedi." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.