Kadınların %20'si okuma yazma bilmiyor

Kadınların %20'si okuma yazma bilmiyor
Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Binnaz Toprak, Türkiye'de okuma-yazma oranının kadınlarda yüzde 80.4, erkeklerde yüzde 96 düzeyinde olduğunu söyledi. 

Toprak, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı'nın yayınladığı 2007-2008 yılı Toplumsal Cinsiyet Gelişmişlik Endeksi raporuna göre her yüz kadından 20'sinin okuma-yazma bilmediği anlamına geldiğini kaydetti. 

Adana Barosu'nun Seyhan Oteli'nde tertiplediği "Türkiye'de kadının konumu" konulu toplantıda konuşan Toprak, yüksek eğitimde kadınların eğitim seviyesinin daha da düştüğünü vurguladı.

157 ülkenin dahil edildiği bu endekste Türkiye'nin 72. sırada bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Binannaz Toprak, bu durumu "rezalet" olarak nitelendirdi. 

Toplantıya Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek ve çok sayıda bayan avukat katıldı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mahmut Esat Bozkurt Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında ise Adana Barosu Genel Sekreteri Kezban Özşahin, yasalarda kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu fakat pratik hayatta tam tersi uygulamalarla karşılaşıldığına dikkat çekti.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.