Minibüslerdeki teyp ve hoparlörler kaldırılıyor (MİZAH)

Minibüslerdeki teyp ve hoparlörler kaldırılıyor (MİZAH)
Minibüs şöförlerinin vites, levye, dikiz aynası gibi vazgeçilmez aksesuarlarından olan teyp, cdçalar, hoparlör ve kolonlar kaldırılıyor. Peki, AB süreciyle alakası olmayan bu kararın perde arkasında neler yatıyor? Muhabirimiz Şakir Çilekeş, Değnekç

İstanbul Minibüsçüler Odası tarihi bir karara imza attı. Odanın son yönetim kurulu toplantısında minibüslerdeki tüm teyp, cdçalar, hoparlör, kolon, kaset ve cd’lerin acilen kaldırılması kararlaştırıldı.
 
Bu kararın AB süreciyle değil ekonomik krizle alakalı olduğunun altını çizen İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Orhan Beşincivites şunları söyledi;
 
“Aldığımız tarihi karara göre artık minibüslerimizde veya halk tabiriyle dolmuşlarımızda bulunan teyp, cdçalar, hoparlör, kolon, kaset ve cd’ler tamamen kaldırılacak. Çünkü çok yer kaplayan bu aksesuarlar yüzünden minibüslerimiz kapasiteleri olan 30 kişinin çok altında ördek pardon yolcu taşıyor. Bu aksesuarların kapladığı yere en az beş yolcu daha sığdırabiliriz. Bu sıkıntılı dönemde hiç de fena değil” dedi ve bu kararın önümüzdeki ay yapılacak seçimlerde kendisine daha çok oy getireceğini söyledi.
 
Görüştüğümüz bazı şoförler ise Oda’nın bu kararını kınayarak “abi biz her şeyden, yolcudan dahi geçeriz ama Orhan Baba’dan, Müslüm Baba’dan, Ferdi Baba’dan kesinlikle vazgeçemeyiz. Zira onlarsız bir yolculuk bizim için Cehenneme yapılan bir yolculuk gibidir” yorumunu yaptılar.


Rıfat Yörük/habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.