Hızlı tren kaçırıldı (MİZAH)

Hızlı tren kaçırıldı (MİZAH)
Türkiye bu sabah şok gelişmelerle uyandı. Eşzamanlı olarak yapılan eylemlerde hızlı tren kaçırıldı, metrobüs seferleri sabote edildi ve yeni açılan Pozantı-Kemerhisar Otoyolu trafiğe kapatıldı. Peki bu eylemleri hangi örgüt yaptı ve amaçları neydi? İşte c

Otoyolu kağnılarla kapattılar

Kendilerine “Halkçı antihız timi” adını veren maskeli korsanlar saat 08:00’de eşzamanlı harekete geçerek üç ilde eylemlerini gerçekleştirdiler. Ankara’dan kalkan yüksek hızlı treni ele geçiren korsanlar Polatlı ilçesinde durdurarak tüm tren seferlerini de aksattılar. İstanbul’daki korsanlar ise bindikleri metrobüslerde kaptanları etkisiz hale getirerek araçları durdurdular. Adana’daki eylemde de, önceki gün açılan Pozantı-Kemerhisar Otoyolu Pozantı çıkışında kağnılarla kapatıldı. Bu yüzden yolun iki tarafında uzun araç kuyrukları oluştu.

“CHP Gençlik Kolları üyesiyiz”

Korsanların lideri olan Evrim Çevrimdışı, CHP Gençlik Kolları üyesi olduklarını ve talimatları Genel Sekreter Önder Sav’dan aldıklarını belirterek, hıza dayalı bu üç hizmetin 29 Mart seçimlerine kadar derhal durdurulmasını istedi.

İktidarın arka arkaya hizmete soktuğu bu uygulamalarla hayatı kolaylaştırıp oldukça avantajlı bir konuma geldiğini belirten Çevrimdışı “AKP çok hızlı çalışıyor ve yüksek hıza dayalı icraatlar gerçekleştiriyor. Oysa bizim partimiz Baykal ve Sav gibi yaşı 70’in üzerinde olan ‘ağır çekim’ insanlarla yönetiliyor. Dolayısıyla bu seçimde AKP’yle yarışmamız imkansız. Bu yüzden ‘negatif ayrımcılık’ yaparak bu seferleri durdurma ve şartları eşit hale getirme kararı aldık” dedi.

Evrim Çevrimdışı, 29 Mart akşamına kadar hızlı tren seferlerinin kaldırılıp kara tren konmadıkça, metrobüslerin yerine külüstür belediye otobüsleri sefere çıkmadıkça ve yeni otoyol tamamen trafiğe kapatılmadıkça eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Çevrimdışı mesajını şöyle tamamladı:

“Unutulmasın ki bizler, Boğaz Köprüsü’ne, barajlara bile karşı çıkmış bir geleneğin temsilcileriyiz. Bu konuda gözümüzün ne kadar kara olduğunu biliyorsunuz. Yaşasın hıza karşı olan mücadelemiz! Kahrolsun halkımızı yüksek hızla kandıranlar ! Yaşasın kara tren nostaljimiz ! Kahrolsun yüksek hızlı tren !”

Bilindiği gibi önceki gün de CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak hızlı tren seferlerinin yavaşlatılmasını istemişti.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.