Oktay Ekşi de Balbay'dan desteğini çekti-MİZAH

Oktay Ekşi de Balbay'dan desteğini çekti-MİZAH
"Darbe Günlükleri" ortaya çıkan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Mustafa Balbay'la dayanışan yazarlar desteklerini tek tek çekiyorlar. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan sonra bu gazetenineski tüfek başyazarı Oktay Ekşi de Balbay'a

Dün akşam yakın arkadaşları Ali Kırca ve Reha Muhtar'la Harbiye Orduevi'nde bir araya gelerek yemek yeyip özel bir görüşme yapan Ekşi, desteği niçin çektiğini ayrıntılı biçimde anlattı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının günlük tutup kitaplaştırma sevdaları yüzünden başlarının sık sık belaya girdiğini belirten Ekşi "kısa yoldan meşhur olmak isteyen acemi darbeci Balbay da ağabeyleri gibi aynı yanlışı yaptı. Yaşadığı olayları o kadar ayrıntılı anlatmış ki, neredeyse tuvalette geçirdiği anları da yazacakmış. Bu konuda, her şeyi not eden Cüneyt Arcayürek abisini örnek alıyor olmalı. Nitekim yakında onu da kodese tıkarlarsa şaşmam. Halbuki bazı şeyler yazılmaz, gizli kalır. Yoksa beş darbe ve muhtıra başarılı olabilir miydi?" dedi.

Ekşi'ye destek veren Kırca da fikirlerini "nerede bizim gibi o eski darbeciler azizim. Şimdikiler her şeyi yüzlerine gözlerine bulaştırıp bir çuval inciri berbat ediyorlar. Biz de zamanında komutanlarla az görüşmedik ama kimselerin ruhu bile duymamıştı" şeklinde ifade etti. 

"Pabucumun darbecileri"

Muhtar da arkadaşlarına katılarak "28 Şubat'ı tereyağından kıl çekercesine nasıl da başarmıştık. Ama aramızda müthiş bir dayanışma vardı. Biz eski tüfeklerdeki bu yardımlaşma yeni kuşak 'pabucumun darbecileri'nde maalesef yok. Zira şahsi oynayıp golü kendileri atmak istiyorlar. Dar alanda kısa paslaşmaları yapamıyorlar. Yok öyle üç kuruşa beş köfte, nerde öyle beleş darbe!" dedi ve önündeki Tekirdağ köfteden afiyetle yedi.

"Güçlü üçlü"nün baş başa yediği yemek ve yaptığı sohbetin ardından önce Oktay Ekşi'nin sonra da Ali Kırca ve Reha Muhtar'ın Balbay'dan desteklerini çekmesi ve AKP hükümetini devirme çabalarının Cumhuriyet yazarları olmadan sürdürülmesi kararlaştırıldı. 

 Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.