Kanal B'ydi, Kanal P oldu-KARA MİZAH

Kanal B'ydi, Kanal P oldu-KARA MİZAH
AK Parti'nin oylarının düşmesi ve CHP'nin yükselmesi için her "puştluğu" yapma talimatı alan ve uygulayan Kanal B artık Kanal P olarak anılıyor.

28 Şubatçı Süleyman Demirel'in has adamı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kurduğu kanalın genel müdürü Nahit Duru, yaptığı bol "p..tlu" konuşmanın medyaya sızmasının ardından dün geceki canlı yayına katılmadı.

"ORGANİZE DÜRÜSTLÜK MÜ, ORGANİZE P..TLUK MU?"


CHP'nin 'Organize dürüstlük' sloganıyla İstanbul Belediye Başkanlığı için öngördüğü üçlü yönetim sistemi şimdiden çöktü. Kanal B'de bir araya gelen CHP İstanbul Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi
Yazarı Mimar Oktay Ekinci ve Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru üçlüsünün AK Parti oylarının düşmesi ve CHP'nin yükselmesi için her türlü "p..tluğu" mübah gören açıklamaları "organize dürüstlük mü organize p..tluk mu?" sorusunu akla getirdi.

Her gece bazı belediye başkan adaylarıyla canlı yayında bir araya gelen Nahit Duru, bu konuşmalarının medyaya yansımasından sonra dün geceki canlı yayına katılmadı.

Neler konuşmuşlardı?

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başkent Üniversitesi'nin televizyonu olan Kanal B televizyonunda 21 Mart 2009 günü katıldığı canlı yayının kamera arkasında yapılan şok konuşmalar internet sitelerine düştü. 

Görüntülerde, "Sizi başkan seçmek için her türlü p..tluğu yapma talimatı aldık" deniyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Oktay Ekinci'nin de katıldığı programda sunucu Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ve kayıt yapıldığından habersiz olduğu anlaşılan konuşmada televizyon sahibi Mehmet Haberal'ın kendisine bir talimat verdiğini anlatıyor.

Talimatta "AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve Adana'da oylarını azaltmak için ne p..tluk yapıyorsan hepsini yap" denildiğini söyleyen sunucu sözlerini şöyle sürdürüyor: "Dedim ki, hocam biz tabiî ki adaylarımızı çıkaracağız ama esas Saadet Partilileri çıkarmak lazım. Bunlardan CHP'ye bir oy gidecekse Saadet'e 3 gitme ihtimali var. Ben de bunun üzerine açtım telefonu Ertan Yülek'e Genel Başkan dahil getirdim televizyona. Genel Başkana 1000'e yakın SMS geldi. Ve inanıyorum ki oyları en az 1 puan artırdı."

Bu sözleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiç itiraz etmeden dinlemesi dikkat çekerken ara sıra "evet evet" diye onayladığı görülüyor.

O diyaloglar

Kılıçdaroğlu ile Nihat Duru arasında şu diyalog yaşanıyor:

Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru: Size 1.5 - 2 dakikalık bir haber ayırsalardı. O Doğan Grubu da dahil... Şu anda siz kafa kafaya gelmiştiniz.
Kemal Kılıçdaroğlu: Evet
Duru: Önümüzde daha bir hafta 10 gün zaman var. O süre içerisinde de geçerdiniz. Ama bunlar p..t. Çok ciddi söylüyorum
Kılıçdaroğlu: Tabii... Tabii...
Duru: Ve çok üzülüyorum şimdi, Haberal... Haberal... Bana şu talimatı verdi. Dedi ki, ne yaparsan yap... Ne yaparsan yap...
Kılıçdaroğlu: Evet...
Duru: Bunların (AK Parti'nin) oyunu azaltacak Ankara, İstanbul, İzmir, Adana'nın oyunu artıracak ne p..tluk biliyorsan hepsini yap dedi. Dedim ki; hocam, yani biz tabii bu adamlarımızı çıkaracağız, ama esas Saadet'i (Saadet Partisi'ni) çıkarmak lazım. Niye dedi. Dedim bunlarda CHP'ye oy 1 gidecekse Saadet'e 3 gitme ihtimali var.
Kılıçdaroğlu: Evet...
Duru: Çıkarabilir miyiz dedi. Dedim ki; Ertan Yülek'i tanıyorum konuşurum çıkarırız. Ertan'ı ben de tanıyorum dedi. O zaman siz konuşun dedim.
Kılıçdaroğlu: Ben de tanıyorum.
Duru: Ertan abiye açtım telefonu Saadet Partisi'nden istediğim adamı, genel başkanları dahil getirdim. Buraya getirdim ve 1000'in üzerinde SMS geldi Saadet Partisi genel başkanına. Ve ben inanıyorum ki, en az bir puan artırdı.

Habervaktim.com/Kara Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.